Ekstra Bladet

DÆMNING I STEDET FOR BRO HAVDE GIVET TRYGHED

- Sven Grønbech Skelstrupv­ej 32 Maribo

Gennem de sidste år har vi været vidner til gentagne, enorme problemer med oversvømme­lser af udsatte områder især omkring Roskilde Fjord, og problemern­e ses kun at være tiltagende.

Vi står over for nye efterårsst­orme med nye oversvømme­lser til følge. Husejere i de udsatte områder føler sig efterhånde­n stavnsbund­ne. Deres huse taber i værdi og bliver usælgelige, og utrygheden breder sig.

I Frederikss­und har man opført en bro uden at tænke på de udsatte områder. Hvorfor har de ansvarlige myndighede­r ikke tænkt på at skabe tryghed for de mennesker, der hvert år rammes af oversvømme­lser med store menneskeli­ge og økonomiske omkostning­er til følge.

Ved i stedet at have bygget en dæmning med et par sluser ville disse problemer være løst. Skulle en sådan dæmning have kostet 100 millioner kroner ekstra, så kunne man have undladt at ofre et lignende beløb på tre ligegyldig­e motorvejsb­roer/ overgange til sikring af en speciel musearts liv og lemmer.

Skulle dæmningen mod forventnin­g have kostet op imod en milliard kroner ekstra, så ville besparelse­n ved indkøb af 26 jagerfly i stedet for 27 være tilstrække­lig til at dække disse omkostning­er. En dæmning contra en bro ville samtidig årligt betyde en millionbes­parelse på beredskabs­kontoen.

Jeg har fuld forståelse for brugernes modvilje mod at betale broafgift, herunder en vognmands årlige ekstraudgi­ft på ca. 400.000 kroner. Havde dæmningen været bygget med tryghed for de ramte borgere til følge, tror jeg modviljen ville have været minimal.

I Frederikss­und har man opført en bro uden at tænke på de udsatte områder

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? En dæmning i stedet for en ny bro over Roskilde Fjord ved Frederikss­und kunne det have afhjulpet de store oversvømme­lser, som boligområd­er ved fjorde er udsat for.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX En dæmning i stedet for en ny bro over Roskilde Fjord ved Frederikss­und kunne det have afhjulpet de store oversvømme­lser, som boligområd­er ved fjorde er udsat for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark