Ekstra Bladet

ERIKSEN TIL REAL

MEDIEGIGAN­TER ER ENIGE: Real Madrid vil købe Christian Eriksen allerede til januar

- JIMMI WILLEMOES JENSEN FOTO: DANMARKS ISHOCKEY UNION

Real Madrid vil have Christian Eriksen – og det kan kun gå for langsomt.

Sådan udlagde den spanske sportsavis AS teksten i går, og det samme gjorde Marca. Det er de to spanske medie- giganter, der har bedst styr på, hvad der sker i kongeklubb­en.

Begge erfarer således, at konge- klubben i første omgang havde stillet sig tilfreds med at få den danske playmaker til sommer og på den måde spare en transfersu­m til Tottenham.

Men de aktuelle problemer på den spanske midtbane med et væld af skader og deraf manglende flow i spillet har ifølge AS fået klubben og specielt træner Zinedine Zidane til at ændre mening.

Han har aldrig været Eriksens største fan, men ville hellere have fingrene i landsmande­n Paul Pogba, som han ser som en mere alsidig spiller i forhold til klubbens behov.

225 mio. kr.

Men Manchester United er ikke parat til at lade Pogba gå, og selv Zidane kan altså se, at der skal ske noget.

Derfor håber Real Madrid på at kunne købe Eriksen fri, når transfervi­nduet åbner igen efter nytår – angiveligt til en pris på 30 millioner euro, der svarer til 225 millioner kroner. Det er naturligvi­s en kæmpe besparelse i forhold til den pris, Eriksen ville have kostet, hvis de havde hentet ham inden denne sæson, men jo samtidig også en væsentlig fordyrelse i forhold til at hente ham gratis til næste sommer, når hans kontrakt udløber med Tottenham.

Ifølge Marca er Tottenham selv fortaler for netop den løsning, efter at et sidste forsøg på at forlænge danskerens kontrakt mislykkede­s. På den måde kan klubben nemlig få lidt i klubkassen, mens et sommerskif­t ikke indbringer noget. Eriksen selv skulle ifølge AS’ oplysninge­r være interesser­et i et sommerskif­te ene og alene af økonomiske grunde.

Svær tid

For hvis han går transferfr­it til Real Madrid, vil han i stedet kunne stikke en meget stor sign- on- fee i lommen, som det er kutyme ved den slags handler.

Selv har Christian Eriksen ikke lagt skjul på, at han lige nu går gennem sin sværeste tid i Tottenham, der ikke har fået tingene til at hænge sammen i starten af sæsonen. Det hænger naturligvi­s også sammen med, at Eriksen på grund af sin uafklarede fremtid har startet næsten lige så mange kampe på bænken som på banen.

Tottenham ligger blot nummer ni i Premier League med skuffende 11 point efter otte spillerund­er.

 ?? FOTO: MATTHEW CHILDS/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Rydder spanske forsider
Marca og AS havde i går Christian Eriksen på forsiden – begge med teksten ’ til januar’. De to sportsavis­er er dem, der har bedst styr på, hvad der sker i kongeklubb­en.
FOTO: MATTHEW CHILDS/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Rydder spanske forsider Marca og AS havde i går Christian Eriksen på forsiden – begge med teksten ’ til januar’. De to sportsavis­er er dem, der har bedst styr på, hvad der sker i kongeklubb­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark