Ekstra Bladet

TID TIL EN NY MAND UDEN LIG I LASTEN

AFGÅ□ND□ OB- BOSS: Efter mere end seks år på posten har Jesper Hansen valgt at stoppe som direktør i Superliga- klubben

- ANDERS DEHN, TIPSBLADET. DK

Når Jesper Hansen har lukket næste transfervi­ndue, stopper han som sportsdire­ktør i OB.

Dermed siger han farvel som den direktør i Superligae­n, der har haft sit job i næstlængst tid. Kun Jens Hammer Sørensen overgår ham.

Hansen efterlader en klub, der ifølge ham selv ser helt anderledes ud, end da han kom til i 2013.

Det seneste år er Superliga- holdets sportslige resultater endelig begyndt at leve op til forventnin­gerne, så spørgsmåle­t er, hvorfor han stopper nu.

Langt med opgaven

– Jeg synes, at vi er nået langt med at bygge et fundament. Den sidste ting har været at få Superliga- holdet op i top seks, og det lykkedes for os i sommer. Siden kamp seks i sidste sæson har vi været det tredjebeds­te hold i Danmark målt på point, siger Jesper Hansen til Tipsbladet.dk.

– Vi er kommet rigtig langt med den opgave, som jeg gik ind til. For at bringe OB videre skal der en ny mand på posten. – Var det dit eget valg?

– Ja, 100 procent. Jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med Niels Thorborg ( storaktion­ær og bestyrelse­sformand, red.), og Niels har også spurgt, om jeg nu var helt sikker, siger den afgående sportsdire­ktør.

– Men som jeg siger: Når man arbejder så meget, som vi har gjort med OB, bliver det lidt som et barn. Så kigger man på, hvordan man får udviklet tingene. Jeg føler, at tiden er rigtig til, at der kommer en ny til med frisk energi.

Nye kampe

Mens OB’s resultater det seneste år – en femteplads i sidste sæson og en aktuel fjerdeplad­s – ikke fejler noget, har det været et langt tilløb fyldt med niendeplad­ser og deslige.

Indimellem har dele af OB’s fanbase krævet Jesper Hansens fyring.

Sportsdire­ktøren har dog ønsket at aflevere klubben og Superliga- holdet i god stand.

– Det er lige nøjagtig det, der er pointen. Jeg synes, det er lykkedes for os på mange parametre, desværre først i sidste sæson og denne sæson med Superliga- holdet. Men der er substans i vores klub, og jeg synes, det er det rigtige tidspunkt at sige farvel og tak.

En helt anden klub

– Fra jeg startede til i dag, synes jeg, vi har fået en helt anden klub. Det er opnår man ikke uden mange kampe og meget arbejde. Nu kommer en ny mand uden de lig i lasten og de kampe, jeg har taget. Han kommer med frisk energi til at tage nye kampe, siger Jesper Hansen.

Hvad er det for nogle kampe, du har taget?

– Det har været meget omkring kultur. Meget omkring baner. Og i forhold til den gamle amatørbest­yrelse.

– Der har været mange kampe undervejs. Også med kommunen i forhold til facilitete­r og skoleordni­ng.

Hvad skal du lave fremover?

– 31. januar holder jeg en lang ferie, og så må vi se. Så vil jeg bruge tiden på at finde ud af det. Jeg har været sportschef i over 20 år, og det er en livsstil. Lige nu synes jeg, det er passende at få ilt til hjernen og overveje, hvad der skal ske.

OB har endnu ikke en afløser for Jesper Hansen på plads.

Det skal klubben bruge den kommende tid på at finde.

Jeg føler, at tiden er rigtig til, at der kommer en ny med frisk energi

Vi har fået en helt anden klub. Det opnår man ikke uden mange kampe og meget arbejde

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ?? Klar til udskiftnin­g Jesper Hansen stopper som direktør i OB ved udgangen af januar 2020, når det kommende transfervi­ndue lukker. Han ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer.
FOTO: CASPER DALHOFF Klar til udskiftnin­g Jesper Hansen stopper som direktør i OB ved udgangen af januar 2020, når det kommende transfervi­ndue lukker. Han ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark