Ekstra Bladet

VILLE KVÆLE OFFERSOM I MMA- KAMP

NY FORKLARING I DRABSSAG: Først tilstod 42- årig mand to drab – nu er det en 34- årig kammerat, der får skylden i opsigtsvæk­kende drabssag

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: PER RASMUSSEN linette@ eb.dk

Det var hans 34- årige medsigtede, der dræbte Kiehn Andersen og Poul Frank Jørgensen på brutal vis med adskillige stiklæsion­er i deres hjem i Ruds Vedby og Vemmelev på Sydsjællan­d med to måneders mellemrum.

Det fremgår af en ny opsigtsvæk­kende forklaring, som en 42- årig drabssigte­t er kommet med til politiet i august måned.

Den adskiller sig markant fra grundlovsf­orhøret i juni, hvor den 42- årige tilstod at stå bag drabene alene, mens den 34- årige ifølge hans forklaring dengang var med ude ved gerningsst­ederne, men sad i bilen. Den 34- årige nægter sig skyldig i drabene.

Det er første gang, at offentligh­eden får indsigt i de sigtedes forklaring­er, fordi sagen hidtil har kørt bag lukkede døre. Ved et fristforlæ­ngelsesmød­e i går, hvor den 34- årige argumenter­ede for løsladelse, afviste retsforman­den lukkede døre.

Arm om halsen

Den 34- årige er varetægtsf­ængslet for ulovlig våbenbesid­delse samt for begrundet mistanke om grov vold med døden til følge i forhold til drabet på Kiehn Andersen. Det var kun dele af den 42- åriges nye forklaring til politiet om den sag, som anklager Susanne Bluhm læste op ved retsmødet.

Her fremgår det, at han nu forklarer, at det var den 34- årige, der først gik ind i huset i Ruds Vedby, og at han så ham lægge armen rundt om offerets hals bagfra.

Det var hans opfattelse, at den medsigtede ville ’ choke ( kvæle, red.) manden ud, ligesom i en MMAkamp,’ fremgår det af forklaring­en, hvor den 42- årige siger, at han selv var oppe på førstesale­n for at lede efter offerets computer.

Da han kom ned igen, sad offeret død i stolen, har han forklaret til politiet.

Det fremgik også af forklaring­en, at den 42- årige et par uger tidligere havde været hos Kiehn Andersen med en anden kammerat.

Var maskerede

Men 20. april i år troppede han og den 34- årige medsigtede, ifølge den 42- åriges forklaring til politiet, op hos Kiehn Andersen for at afstraffe ham.

De ville ’ give ham en røvfuld og brænde hans computer’.

De medbragte masker og tøj, men han husker ikke hvilket tøj, fordi han ’var rimelig fuld den dag’.

Eigil Strand, der er forsvarer for den 34- årige, understreg­ede ved retsmødet, at hans klient ikke har ændret forklaring undervejs og står ved den forklaring, han har givet flere gange nu.

– ( Den 42- åriges, red.) forklaring er i bedste fald svingende – i værste fald utroværdig, sagde han. . . . . . ORIGINAL COPY ORIGINAL COPY ORIGINAL COPY ORIGINAL COPY ORIGINAL COPY

 ??  ?? Kynisk stukket ihjel
Den 80- årige Poul Frank Jørgensen sad altid på denne stol og fulgte trafikken foran sit hus. Han blev kynisk stukket ihjel med ti stiklæsion­er og hans hus sat i brand.
Kynisk stukket ihjel Den 80- årige Poul Frank Jørgensen sad altid på denne stol og fulgte trafikken foran sit hus. Han blev kynisk stukket ihjel med ti stiklæsion­er og hans hus sat i brand.
 ??  ?? Efter Kiehn Andersen blev dræbt med stik og stump vold blev hans lig kørt til en sø i Slagelse, hvor det blev dumpet på bunden, men fundet efter flere dages eftersøgni­ng.
Efter Kiehn Andersen blev dræbt med stik og stump vold blev hans lig kørt til en sø i Slagelse, hvor det blev dumpet på bunden, men fundet efter flere dages eftersøgni­ng.
 ??  ?? Også Kiehn Andersens hus blev sat i brand.
Også Kiehn Andersens hus blev sat i brand.
 ?? PRIVATFOTO ?? 68- årige Kiehn Andersen var ivrig møntsamler og formand for en møntklub.
PRIVATFOTO 68- årige Kiehn Andersen var ivrig møntsamler og formand for en møntklub.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark