Ekstra Bladet

Jeg gik fuldstændi­g i chok

Christina Siguenza fandt en knude i sit bryst

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

For et par uger siden mærkede Christina Siguenza, kendt fra TV2- programmet ’Årgang 0’,– en smerte under sin ene arm nær brystet.

For første gang i lang tid valgte hun derfor at mærke efter på sine bryster for at finde ud af, hvor smerten kom fra.

I den forbindels­e fik hun sig en meget ubehagelig overraskel­se.

Hun mærkede nemlig en knude i sit ene bryst.

Det første, jeg tænkte på, var mine børn

– Tankerne fløj bare gennem hovedet på mig. Jeg tænkte bare ’ fuck, fuck, fuck’, og så kom de værste tanker bare frem – om at jeg skulle dø, at jeg var alvorligt syg og alt det her. Det første, jeg tænkte på, var mine børn, og hvad der skulle ske med dem, hvis det viste sig, at jeg havde kræft. Den tanke kunne jeg slet ikke slippe, siger hun og fortsætter:

– Faktisk nåede jeg også at ændre mine forsikring­er, for jeg tænkte, at hvis jeg var alvorligt syg, så skulle jeg i hvert fald nå at sikre mine børn. Jeg må indrømme, at jeg gik fuldstændi­g i chok.

Efter at have opdaget knuden tog Christina Siguenza hurtigt til lægen.

Her blev hun henvist til mammografi og yderligere undersøgel­ser.

Katastrofe­tanker

– Jeg følte mig simpelthen så dum, for jeg arbejder jo selv i sundhedsvæ­senet, og jeg ved, hvor vigtigt det er, at man tjekker sig selv og bemærker, om der er noget, der føles anderledes eller forkert, siger hun og fortsætter:

– Men det har jeg simpelthen bare ikke fået gjort, og det fik mig til at føle mig virkelig dum og pinlig.

Forud for den udvidede undersøgel­se tvang hun dog sig selv til at tænke positive tanker.

– Jeg havde jo enormt mange katastrofe­tanker, men jeg måtte sige til mig selv, at jeg skulle tænke positivt, og at det bare var en fedtknude, siger hun.

Heldigvis viste undersøgel­serne også, at den knude, der var i Christina Siguenzas bryst, ikke var ondartet.

– Det var bare en fedtknude. Heldigvis. Og den er ganske ufarlig. Det var virkelig en lettelse for mig, men samtidig ved jeg jo også, at det ikke går sådan for alle. Jeg blev bare 100 kilo lettere, og jeg var så lettet, for jeg havde været rigtig nervøs.

Vigtigt budskab

Selvom knuden viste sig at være ufarlig, synes Christina Siguenza stadig, det er vigtigt at dele sin historie. Det gør hun for at sprede et særligt budskab.

– Med det her vil jeg jo gerne sige, at man skal huske at gå til lægen, hvis man opdager noget, der er anderledes, og at man skal huske at tjekke sig selv – både mænd og kvinder og ikke kun ved brysterne, men også i armhulerne. Selvom der ikke er så meget fokus på det, så kan mænd også få brystkræft. Så det er vigtigt, at alle tjekker sig selv, siger hun.

– Derfor vil jeg dele min oplevelse på godt og ondt. Det her har i hvert fald også lært mig, at jeg skal tjekke mig selv regelmæssi­gt. Så få da tjekket de bryster, for fanden, siger hun.

 ?? FOTO: TV2 ?? Christina Siguenza deler sin historie for at sætte fokus på, at alle – mænd såvel som kvinder – skal huske at tjekke sig selv for forandring­er.
FOTO: TV2 Christina Siguenza deler sin historie for at sætte fokus på, at alle – mænd såvel som kvinder – skal huske at tjekke sig selv for forandring­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark