Ekstra Bladet

MIT LIV MED COKE I LANGE BANER

Han har kæmpet med kokainmisb­rug, alkoholism­e, bulimi, mad- svineri, sex- afhængighe­d og uheld i kærlighed, fremgår det

- ALLAN LYKKE all@ eb.dk

Han er rig, berømt og beundret og har dermed alle kort på hånden til et liv, der er få forundt.

Men Elton John har aldrig gjort det let for sig selv, fortæller han i en selvbiogra­fi, ’ Me Elton John’, der er på trapperne.

Sideløbend­e med en karriere, der det meste af tiden er foregået i smult vande, har hans personlige opførsel været så ekstrem og ude af kontrol, at det må siges at være lidt af et mirakel, at han overlevede.

’ Jeg var frygtelig umoden. Jeg var stadig den lille dreng fra Pinner Hill Road. Begivenhed­erne, showene, pladerne, succesen var altsammen fedt, men når jeg var væk fra det, var jeg ikke voksen. Jeg var en teenager’, skriver den nu 72- årige sanger og sangskrive­r.

Kokain- misbrug i en skala, der gjorde selv rullestene­n Keith Richards bekymret på hans vegne, alkoholism­e, mad- svineri, bulimiramt, sex- afhængig, uheld i kærlighed og almindelig­e diva- tendenser var nogle af de plager, der prægede hans liv fra midten af 70’ erne og de næste 16 år, indtil han endelig kom i behandling.

’ Det var lige mig at snuse en linje kokain og hurtigt derefter endnu én. Jeg var aldrig den type, der ikke kunne komme ud af sengen uden en linje, eller behøvede at tage det hver dag. Men når jeg startede, stoppede jeg ikke, før jeg var absolut sikker på, at der ikke var mere kokain noget sted i nærheden’.

Keith Richards sur

Elton John begyndte at tage kokain i 1974, skriver han, og han kunne lide det. Slut med at føle sig mindreværd­ig, genert og skræmt. Han kunne tale med alle.

Men kokainen gav ham måske også for mere selvtillid, end godt var.

Det mærkede Rolling Stones, da Elton var inviteret til at spille med på ’ Honky Tonk Women’ ved en koncert.

Elton syntes imidlertid, det gik så fantastisk, at han blev siddende ved klaveret og improviser­ede løs på de følgende numre, selvom han godt kunne se, at Keith Richards sendte ham misfornøje­de blikke, der ligesom sagde, at ’det snakker vi om bagefter’.

’ Jeg besluttede, at det var bedst ikke at blive hængende til efterfeste­n’.

Ikke den ridderlige type

Et andet problem var hans kærligheds- liv. Han forelskede sig hovedkulds – såmænd også i hetero- fyre, som han jagtede uden håb om succes – men mest i bøsser, der blev inviteret med på turne, men hver gang endte det i opløsning og en fly- billet hjem, mens en ny affære ankom med det næste fly.

’ Det var en dekadent periode. Masser af andre popstjerne­r opførte sig på samme måde. Rod Stewart lod af og til en pige vide, at hun var uønsket ved at efterlade en fly- billet på hendes seng. Så han stod heller ikke til at vinde en pris for ridderligh­ed. Inderst inde vidste jeg, at det var forkert. Men jeg kunne ikke klare at være alene. Jeg måtte være sammen med andre’.

Kokainmisb­rug i en skala, der gjorde selv rullestene­n Keith Richards bekymret på hans vegne

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Elton John sammen med Rod Stewart og dennes første kone, Lana Hamilton.
FOTO: RITZAU SCANPIX Elton John sammen med Rod Stewart og dennes første kone, Lana Hamilton.
 ?? FOTO: BULLS ?? Elton John fandt endelig lykken med David Furnish. De blev som det første homoseksue­lle par gift i England i 2005. De har to sønner.
FOTO: BULLS Elton John fandt endelig lykken med David Furnish. De blev som det første homoseksue­lle par gift i England i 2005. De har to sønner.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Elton John fik læst nogle sandheder af kæresten og indvilgede i gå på afvænning.
FOTO: RITZAU SCANPIX Elton John fik læst nogle sandheder af kæresten og indvilgede i gå på afvænning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark