Ekstra Bladet

Jeg barberede mig og tørrede min røv

-

I slutningen af 80’ erne forelskede han sig i en fyr ved navn Hugh Williams, der boede i Atlanta, Georgia.

En dag fortalte kæresten, at han var dødtræt af at drikke og tage stoffer. Han havde besluttet at gå på afvænning.

Elton John blev stiktosset.

’ Bagefter lukkede jeg mig inde i et lejet hus i London i et par uger, tog kokain og drak whisky i spandevis. Når jeg en sjælden gang spiste, sørgede jeg for at brække mig kort efter’.

Beskidt, frygteligt

’ Jeg svarede ikke telefonen, åbnede ikke døren, vaskede mig ikke, tog ikke tøj på. Beskidt, frygteligt. Til slut indså jeg, at hvis jeg fortsatte bare et par dage mere, ville jeg enten tage en overdosis eller få et hjerte- anfald. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle leve, men jeg ønskede ikke at dø’.

Et forsonings­møde med kæresten på et hotel i Amerika blev arrangeret. Elton fik nogle sandheder at vide, og til sidst brød han grædende sammen og indrømmend­e, at han havde brug for hjælp.

Med en fler- dobbelt afhængighe­d var det svært at finde et behandling­ssted, men til sidst fandt han et almindelig­t hospital i Chicago.

Her gik de stedets regler op for ham.

Alle skulle klare sig selv. Gøre rent, rede seng – noget, han var helt uvant med.

’ Jeg kom til det punkt, hvor jeg barberede mig og tørrede min røv. Alt andet betalte jeg mig fra’.

’ Jeg anede ikke, hvordan jeg betjente vaskemaski­nen. En anden patient, Peggy, hjalp mig, da hun indså, at det ikke var min spøg. Men det kunne ikke fjerne opfattelse­n af, at jeg som 43årig ikke anede, hvordan jeg skulle vaske mit eget tøj’.

Til slut pakkede han sine sager og skred. Han kom til en bænk udenfor og brød i gråd.

’ Hvor skulle jeg tage hen? Til London og lave hvad? Sidde i min badekåbe, syltet ind i bræk, og tage kokain dagen lang? Jeg slæbte forlegent min kuffert tilbage til hospitalet’.

Udskrevet som en ny mand

Men hen ad vejen gjorde Elton fremskridt, han kom til at elske gruppemøde­rne, hvor der blev åbnet op for selv de værste og mest ubehagelig­e hemmelighe­der.

’ Det tvang mig til at være ærlig efter år, hvor jeg havde bedraget andre og mig selv’.

Efter seks uger lod han sig udskrive som en helt ny mand. Nu vender han endog ryggen til og skrider, hvis han opdager nogen tage kokain i hans nærhed.

’ Jeg går bare – fordi, ærlig talt, det er et stof, der får folk til at opføre sig som røvhuller. Jeg ville ønske, jeg havde indset det for 45 år siden’.

 ?? FOTO: BUSSER/ RITZAU SCANPIX ?? Elton John kan nok betjene klaveret, men han kunne ikke finde ud af vaskemaski­nen.
FOTO: BUSSER/ RITZAU SCANPIX Elton John kan nok betjene klaveret, men han kunne ikke finde ud af vaskemaski­nen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark