Ekstra Bladet

DET UBEMANDEDE SAMFUND

-

TORSDAG STOD landets justitsmin­ister til et pressemøde og talte om sine døtre. De vil være glade for - samt trygge ved - kamera- overvågnin­g på metrostati­onen, når de engang når gå- ibyen- alderen, hævdede Nick Hækkerup.

Jeg tror, døtrene vil være endnu mere trygge, hvis der var nogen til stede. □t offentligt ansat menneske. □n garant for at fællesskab­et ikke ligger øde og forladt hen. □ksempelvis bare en, der holdt stationen ren.

Men vi har fået det ubemandede samfund.

DER ER INGEN hjemme nogen steder. Stationer er ubemandede, biblioteke­r er ubemandede, flere funktioner i borgerserv­ice er ubemandede. Konkurrenc­estaten udrenser konsekvent den menneskeli­ge faktor. Den er dyr, besværlig og begår fejl. Alligevel står en socialdemo­kratisk statsminis­ter i 2019 og spørger i en åbningstal­e i Folketinge­t, hvor ’ sammenhæng­skraften’ blev af?

□n justitsmin­ister sendes i byen for at sælge idéen om, at 300 overvågnin­gskameraer mere vil hjælpe med at genvinde den.

’Som om,’ vil mine egne døtre formentlig fnyse hertil, og de vil have ret.

I AALBORG får en ung pige sin taske stjålet i bussen. Politiet meddeler hende, at de ikke har tid til at kigge overvågnin­gen igennem.

❘ Valby ved København vader tyve ved højlys dag ind i Meny og slæber hele kasser ud af butikken. ’ De er fuldstændi­g ligeglade, selv om der er overvågnin­g. De ved, at politiet ikke kommer,’ siger ejeren til TV2 og meddeler, at han og kolleger i branchen efterhånde­n ikke henvender sig til politiet: ’ Vi hører intet tilbage, selv om vi har gode billeder af tyvene.’

NU OM DAGE beder ordensmagt­en folk om at finde deres egne biler, hvis disse er stjålet eller kigge efter deres løsøre på Den blå Avis, hvis de har haft indbrud. Politiet er åbenbart også ubemandet.

Statsminis­ters Mette Frederikse­ns forfaldsbe­retning om et samfund, hvor tilliden angiveligt eroderer og sætter samhørighe­d i skred og over styr, forekommer mig derfor at overse en afgørende faktor:

Samfundet er gjort fader- og moderløst.

METTE FREDERIKSE­N sagde ’ tillid’ 33 gange i sin åbningstal­e. Underforst­ået, at det er, hvad der holder nationen sammen. Og den er i overhængen­de fare, advarede hun. For hvorfor holder vi ikke sammen længere? Hvorfor □R vi ikke sammen længere?

Svaret synes simpelt: Det er vi ikke, fordi Christians­borg har besluttet, at sådan skal det være. Den tiltagende overvågnin­g, registreri­ng og fjernstyri­ng af borgeren er alt det modsatte

Mette Frederikse­n hævder at af, hvad arbejde for.

Og hun og hendes justitsmin­ister har netop meddelt, at det skal vi da have mere af.

Konkurrenc­estaten udrenser konsekvent den menneskeli­ge faktor

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Mere overvågnin­g er regeringen­s bud på, hvordan trygheden øges i samfundet. Trygheden ville helt sikkert blive større, hvis man bemandede nogle af alle de steder, hvor alt personale er blevet udrenset.
FOTO: ANTHON UNGER Mere overvågnin­g er regeringen­s bud på, hvordan trygheden øges i samfundet. Trygheden ville helt sikkert blive større, hvis man bemandede nogle af alle de steder, hvor alt personale er blevet udrenset.
 ??  ?? KASTRUPS VERDEN
KASTRUPS VERDEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark