Minderige kampe i Parken

-

Her er fem minderige landskampe i Parken i nyere tid. Bemærkelse­sværdigt er det, at tre af dem er spillet i oktober. Lørdag spiller Danmark mod Schweiz i et opgør, der kan bringe Danmark tæt på EM- slutrunden næste sommer:

1. september 2017: Danmark- Polen 4- 0

Den bedste landskamp, Danmark har spillet i Parken under Åge Hareides ledelse. Thomas Delaney og Andreas Cornelius scorede før pausen, mens Nicolai Jørgensen og Christian

□riksen sørgede for at fuldende festen i anden halvleg. Sejren bragte Danmark på sikker VM- kurs til Rusland.

11. oktober 2011: Danmark- Portugal 2-1 Michael Krohn- Dehli og Nicklas Bendtner scorede de danske mål, mens Cristiano Ronaldo reducerede på et frispark kort før tid. Den sejr bragte Danmark på sikker □M- kurs til Ukraine og Polen.

10. oktober 2009: Danmark-Sverige 1- 0

Jakob Poulsen blev matchvinde­r i opgøret, der sikrede Danmark adgang til VM- slutrunden i Sydafrika året efter. Det var et opgør i Parken med fyldte tribuner og en glæde, der blev forløst ti minutter før tid med langskuds træfferen.

6. oktober 2001: Danmark- Island 6- 0

To mål af Thomas Gravesen i samme fodboldkam­p. Det hører til sjældenhed­erne, men midtbanekr­igeren scorede blandt andet et fantastisk langskudsm­ål. Derudover scorede □bbe Sand to gange, mens Dennis Rommedahl og Jan Michaelsen sørgede for de øvrige scoringer. Sejren sikrede plads ved VM i Japan og Sydkorea året efter.

2. juni 2001: Danmark-Tjekkiet 2-1

Jon Dahl Tomasson scorede sejrsmålet seks minutter før tid. Forinden havde

□bbe Sand bragt Danmark i front, mens Roman Tyce havde udlignet. Sejren var et varsel om Danmarks sikre kurs mod VM året efter.