Ekstra Bladet

FØRST VMDRØMMEN – SÅ BØRN

SIDSTE TEST INDEN TITELKAMP: Sarah Mahfoud lover Mogens Palle evigt troskab, for boksekarri­eren varer maksimalt fem år mere, så er det tid til børn

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN Når jeg er 35 år, har jeg ligesom bokset mine kampe mke@ eb.dk

Hun er lige fyldt 30 år. Og for mange sportsfolk betyderdet, at man skal til at bruge nogle af døgnets 24 timer til at tænke over, hvad tiden efter karrieren skal bruges til. Bokseren Sarah Mahfoud er allerede i fuld gang med at uddanne sig til sygeplejer­ske, men et karrierest­op er slet ikke på tale inden for det næste års tid. Nej, der er vi overhovede­t ikke. Der er mange kampe endnu, jeg skal vinde,siger Mahfoud til Ekstra Bladet.

Jeg har ikke sat tidsbegræn­sning på, men jeg tænker, at jeg maksimalt bokser fem år mere. Når jeg er 35 år, har jeg ligesom bokset mine kampe, men lige nu er det en drøm, jeg lever, siger Mahfoud. Lørdag skal hun i hjembyen Hillerød i kamp for første gang siden januar, når Enerolina de Leon er modstander­en. Cubanerens pasproblem­er betød, at kampen er flyttet fra juni til nu.

Siden dengang er det faldet på plads, at Mahfoud får en VM- kamp på hjemmebane i slutningen af året mod Branda Carabaral.

– Jeg håber, det starter en række af titelkampe og titelforsv­ar, og kampene bliver større, og det bliver sjovere, og måske jeg kan tjene lidt på det også.

– Og så håber jeg, at kvindeboks­ningen bliver lidt større i Danmark. At der er andre piger, der tænker, at det er sejt, og at de også vil det.

Hun har bokset, siden hun var 13 og var første gang i kamp som 14- årig, men senest i 2024 er det altså slut.

– Der er jo også andre ting i livet, hvor man ikke lige kan gå til boksning og blive slået på, som også kunne være interessan­te på et tidspunkt.

– Der hentyder du næsten til børn?

– Ja, det gør jeg faktisk. Det var en hentydning. Det er det lidt nemmere at være en mand og bokse. Det skal de jo ikke tage hensyn til.

Man skal ikke forvente at se hende vende tilbage til sporten efter graviditet som eksempelvi­s tennisspil­leren Serena Williams har gjort det. Det er først sport og så børn.

– Boksning er en periode, og så håber jeg, at det går så godt, at jeg en dag kan tage familiealb­ums frem og sige, at det var, da oldemor eller mormor boksede.

De foreløbig otte kampe og otte sejre er alle bokset i stald hos Mogens Palle, og det er også her, at fremtiden ligger, selvom promotoren er blevet 85 år.

– Jeg har enorm meget tiltro til Mogens. Han har lavet alle de store boksere i Danmark. Han kender gamet, og hvis der er nogen, der kan føre mig frem i dansk boksning, så er det ham.

– Men han er trods alt 85, det kan jo være, at han stopper?

– Så har han jo sin datter Bettina. Danish Fight Night dør ikke.

– Du har sagt før, at du er loyal over for Mogens, men du er vel også nødt til at tænke på din egen karriere?

– Selvfølgel­ig. Men han har lovet mig en VM- kamp, og jeg får en VM- kamp nu. Han har holdt sit ord og har gjort det bedste for min karriere. Uden ham havde jeg ikke kunnet gøre det.

– Jeg tænker, at alle mine år som bokser bliver hos ham. Han skal holde ud, det har han lovet mig. Bettina og jeg er enige om, at han bliver 100 år, så det er mere end mine fem år, siger Mahfoud og griner.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Kampklar
En skade eller en flænge over øjet i aftenens kamp kunne bringe VM- kampen i fare, men det sker ikke. – Vi finder en god kirurg, hvis det er nødvendigt, siger Mahfoud.
FOTO: JONAS OLUFSON Kampklar En skade eller en flænge over øjet i aftenens kamp kunne bringe VM- kampen i fare, men det sker ikke. – Vi finder en god kirurg, hvis det er nødvendigt, siger Mahfoud.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Op til aftenens kamp har Sarah Mahfoud blandt andet drukket lunkent porrevand for at tabe de sidste gram.
FOTO: JONAS OLUFSON Op til aftenens kamp har Sarah Mahfoud blandt andet drukket lunkent porrevand for at tabe de sidste gram.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark