Ekstra Bladet

STEINER GÅR OVER STREGEN

-

SYNES, det er superkedel­igt, når køJEG rerne bliver interviewe­t, og de sætter grammofonp­laden på og lyder forud programmer­ede i et omfang, så man spørger sig selv: Hvilken person mon gemmer sig inde bag den der facade?

Jeg nyder i den grad, når temperamen­terne får frit løb, og de i radioen slynger om sig med bandeord og gloser, som bliver til biiiip biiiip biiip- lyde, når producerne får censureret i det.

Det svarer vel lidt til, at spillerne i en fodboldkam­p render rundt og sviner hinanden til, og den slags skal der være plads til, også i Formel 1. Man har længe talt om, at Formel 1 skal gøres mere populær, og et af tiltagene har været den rigtig gode Netflix-dokumentar ’Drive To Survive’. Her var den største stjerne hverken Lewis Hamilton eller Sebastian Vettel, men derimod ingen andre end Haas-teamchef Günther Steiner.

facon har sikret ham STEINERS BRAMFRI mange fans, og han har på baggrund af dokumentar­en opnået en kultstatus, som Toto Wolff aldrig kommer i nærheden af. Faktisk ville hverken Mercedes eller Ferrari lade Netflix komme tæt på deres team, da første sæson blev optaget, men de har nu indset den kæmpe værdi, det faktisk har at lade folk komme tættere på. Så anden sæson bliver med et aldrig før set indblik i måden, de to største teams opererer på.

i serien vil blive klip ET STENSIKKER­T HIT fra det russiske grandprix, når Günther Steiner efter det ternede flag på radioen taler med Kevin Magnussen. Her giver Steiner den fuld gas i sit angreb på en af FIA’s dommere, som var med til at give Magnussen fem sekunders straf for ikke at køre den korrekte vej om markeringe­n, når man kørte for langt i chikanen. Den pågældende dommer blev både kaldt idiotisk og stupid.

elsker Günther Steiners faSELV OM JEG con, må jeg nok sige, at denne gang gik han over stregen.

Dommeren bliver ikke nævnt ved navn, men der bliver givet udtryk for, at det ikke er den faste dommer, og på den måde ved man, at der er tale om en gæstedomme­r, italienske Emanuele Pirro. Han er på lige fod med sin tidligere Le Mansholdka­mmerat Tom Kristensen en del af det roterende dommerpane­l, som består af tidligere topkørere.

Steiners udfald er blevet takseret til en bøde på lidt over 50.000 kroner, som jo er et latterlig lavt beløb i Formel 1- sporten. Det kan man ikke engang lave en hjulmøtrik til K- Mags racer for.

TIL, at jeg synes, det er over GRUNDEN stregen, er, at når der er tale om dommerne, er de nødt til at være fredet i klasse A. I en skoleklass­e kan eleverne godt kalde hinanden for idioter, men man sidder ikke foran læreren og siger, at han eller hun er stupid og idiot – så er respekten væk.

Dommerne kan ikke altid være rigtigt på den, og det er kørerne jo heller ikke, men mens eleverne må tale til hinanden, næsten som de vil, så skal der være respekt for læreren.

Der tales om en hårdere straf, hvis Günther Steiner går over grænsen igen. Det kunne være grid- straf til begge kørere. Så med det i mente må Herr Steiner hellere bide sig selv i tungen, næste gang han ikke er tilfreds med dommerne.

Dommerne er nødt til at være fredet i klasse A

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Rasende
Günther Steiner havde ikke meget tilovers for den dommer, der gav Kevin Magnussen en tidsstraf ved det russiske grandprix.
FOTO: JAN SOMMER Rasende Günther Steiner havde ikke meget tilovers for den dommer, der gav Kevin Magnussen en tidsstraf ved det russiske grandprix.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark