Ekstra Bladet

Kvinder er ikke bolledukke­r

36- årig singlekvin­de fra Birkerød efterlyser mere omsorg og afstemte forventnin­ger i datinglive­t

- TEKST: THOMAS ROAR

Hvad der ikke er okay, er den tendens, der er opstået, til at kvinder skal bruges som en eller anden bolledukke, der har lyst til at blive gagget, smækket i røven og få analsex. Det er for langt ude.

Sådan siger Eva Maria fra Birkerød på en video, hun forleden postede på en lukket singlegrup­pe på Facebook.

Den skabte uset stor debat i gruppen, hvor mange hundrede medlemmer gav deres besyv med. De fleste kvinder bakker op om Evas påstande, mens mændene er mere delt.

uddyber og nuancerer den 36- årige Eva Maria sine udtalelser:

– Jeg fremstår måske lidt for vred på mænd i videoen, men det, jeg efterlyser, er først og fremmest kærlighed, nærvær og ærlighed, når vi dater. Jeg har tænkt over de her ting i mange år: Mange mænd er helt uden situations­fornemmels­e og går for hårdt til den. Men nu fik jeg nok og håber på, at mit budskab kommer bredt ud.

– Det handler om, at vi – både mænd og kvinder – skal blive bedre til at forventnin­gsafstemme, og at mænd skal stikke en finger i jorden, før de stikker den andre steder hen, siger pædagogen, der har været single on og off i små ti år.

– Hvad er det for en opførsel, du oplever, som du ikke bryder dig om?

– Da jeg kom ud af et langt forhold med hus og alt muligt som 28- årig og skulle på singlemark­edet, var jeg totalt på røven. Jeg fattede ikke sproget. En fyr, jeg havde skrevet lidt med på nettet, spurgte ‘ Netflix and chill?’ Det lød da hyggeligt, så der var jeg klar med popcorn og hyggesokke­r – og fyren stod med stiv pik og dårlig attitude. Jeg blev forskrække­t, og han blev vred.

– Og siden har jeg gang på gang oplevet mænd, som bare tager for givet, at man vil knalde hårdt med det samme. Det er, som om det ikke er o. k. at sige nej til sex. Men sex kræver kemi og nærvær. Det er der ikke tid til.

Mænd skal stikke en finger i jorden, før de stikker den andre steder hen

datingside­r, hvor hun hver dag uopfordret får tilsendt dick pics og beskeder som: ‘ Du er sådan en, der skal have ansigtet presset ned i puden.’ Eller spørgsmål om hun er til analsex. Eller fisting.

Eva kan godt forstå, at mænd kan blive trætte af signaler, de ikke forstår:

– Men jeg vil gerne have en kop kaffe, før jeg vil tage stilling til, om jeg vil fistes, gagges eller kneppes i røven.

FOR IKKE SÅ LÆNGE siden mødte Eva en fyr på nettet. De havde skrevet og facetimet længe, og Eva var begyndt at kunne lide ham, lidt forelsket måske.

– Han virkede sød og følsom og omsorgsful­d, da jeg var til middag hos ham. Jeg skulle så overnatte der, og jeg havde givet udtryk for, at jeg ikke ville have sex på første date. Men da vi så ligger i sengen, kaster han sig over mig og jager adskillige fingre i mig, på trods af at jeg siger ’av’ og ’ nej’.

Det var så voldsomt, at jeg blødte bagefter.

– Jeg ville jo gerne have ham. Han havde været sød, og vi connectede. Men jeg blev bange. Jeg stivnede.

– Hvorfor tror du, nogle mænd opfører sig så frembrusen­de?

– Unge mennesker er vokset op med pik og patter lige op i ansigtet fra porno og reality- tv. Det er ikke noget nyt for en fyr at se bryster og balder, så den der spæde forelskels­e med at holde i hånd når slet ikke at blive bygget op.

– Kvinder er medskyldig­e her. Vi efterlyste hårde bad boys med muskler og tatovering­er. Og da de søde og rare omsorgsful­de mænd opdagede, at kvinderne kun ville have den hårde type, så blev de skuffede

og vrede.

– Og det står vi med nu, hvor vi kvinder har indset, at vi hellere vil have en blød og omsorgsful­d mand. Men vi fik nogle møgsvin, som vi selv bad om, siger Eva, der håber, at folk vil tage imod hendes budskab.

– Der er intet galt med hård sex. Jeg afviser ikke partout hård sex. Men der er meget galt med, at man ikke forventnin­gsafstemme­r, og at man ikke lige tager den lidt med ro og lærer hinanden at kende. Kærlighed finder man gennem ærlighed og nærvær. Og det tager lidt længere tid.

Mange mænd er helt uden situations­fornemmels­e og går for hårdt til den. Men nu fik jeg nok

 ??  ?? OVER FOR EKSTRA BLADET EVA ER PÅ ET PAR
OVER FOR EKSTRA BLADET EVA ER PÅ ET PAR
 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Eva vil egentlig godt have en kop kaffe med sin date, inden hun tager stilling til, om hun vil fistes, gagges eller tages bagfra.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Eva vil egentlig godt have en kop kaffe med sin date, inden hun tager stilling til, om hun vil fistes, gagges eller tages bagfra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark