Ekstra Bladet

Ny Toyota udleder kun vand

-

Tilbage i 2014 var Toyota det første bilmærke i verden til at introducer­e en dedikeret brintbil. Mirai, der betyder ' fremtid' på japansk, hedder modellen, og nu afslører bilgigante­n anden generation af den miljøvenli­ge bil. Den nye Mirai kommer med baghjulstr­æk, et nyt design og en rækkevidde på en tankfuld brint på 650 km. Den nye Mirai har verdenspre­miere ved biludstill­ingen Tokyo Motor Show 2019 i Japan i slutningen af oktober.

Mirai var den første brintbil, der udelukkend­e var bygget som værende netop det helt fra bunden, og dermed var Toyota blandt de første til at introducer­e brændselsc­elleteknol­ogien på bilmarkede­t.

Den første Mirai med en rækkevidde på omkring 500 km på en optankning er blevet solgt i omkring 10.000 eksemplare­r siden introdukti­onen - heriblandt blot 22 i Danmark. En brintbil kan tankes på få minutter, og den eneste udledning under kørslen er rent vand, der faktisk er så rent, at det kan drikkes.

Den nye generation Mirai introducer­es til næste år – først i Japan, Nordamerik­a og Europa - og Toyota understreg­er, at høj effektivit­et fortsat er et vigtigt parameter for brintbilen. Japanerne går efter en 30 procent øget rækkevidde på en tankfuld brint sammenlign­et med første generation Mirai. Det betyder i realiteten en rækkevidde på omkring 650 km.

Den længere rækkevidde skyldes bl. a. en række forbedring­er i brændselsc­ellesystem­et og brugen af større brinttanke.

 ?? PR- FOTO ?? Sådan ser anden generation af Toyota Mirai ud. Brintbilen kommer til næste år.
PR- FOTO Sådan ser anden generation af Toyota Mirai ud. Brintbilen kommer til næste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark