Ekstra Bladet

Langsomme bilister skaber farlige situatione­r

- TEKST: NIELS FRIIS

Kan det skabe farlige situatione­r i trafikken, hvis man kører for langsomt i sin bil i forhold til hastigheds­grænserne? Ja, mener to ud af tre danskere, viser en ny undersøgel­se, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Det koster ikke en bøde at køre det, man må, men faktisk kan man godt få en bøde for at køre langsomt i forhold til hastigheds­begrænsnin­gen.

– Det er opsigtsvæk­kende, at så mange har oplevet farlige situatione­r med bilister, der kører langsomt. Det viser bare, hvor vigtigt det er, at vi alle følger de samme regler i trafikken. For det er ofte overrasken­de eller uforudsige­lig adfærd, der skaber faren, siger Henrik Sagild, skadedirek­tør i Gjensidige Forsikring, i pressemedd­elelsen.

Det er f.eks. ved hasardered­e overhaling­er af langsomme køretøjer og ved bratte op

Bilredaktø­r: Niels Friis Layout: Nini Nielsen Media Movers og Media Services ApS.

bremsninge­r på grund af politiets fotovogne, at de farlige situatione­r kan opstå.

– Hvis man flytter foden til bremsen af frygt for at få en fartbøde ved politiets fartkontro­l, så kommer man hurtigt til at udgøre en større fare på vejene, end hvis man bare kører den fart, man må. Og ved overhaling af langsommer­e biler skal man altid orientere sig godt, så man ikke ender med at være skyld i voldsomme uheld på grund af sin egen utålmodigh­ed, siger Henrik Sagild.

Ekstra Bladet har tidligere fortalt, at politiet har advaret mod netop det at sænke farten umiddelbar­t før en fotovogn for at gasse op igen efterfølge­nde. Et fænomen, som politiet betegner som ' kængurukør­sel', og som politiet også understreg­er kan give farlige situatione­r i trafikken.

Den nye undersøgel­se viser desuden, at 11 procent mener, at bilister, der kører langsommer­e end fartgrænse­rne, er farligere i trafikken end dem, der kører for hurtigt.

Biler er produceret af Ekstra Bladet i samarbejde med

 ?? FOTO: VEJDIREKTO­RATET ?? Når bilister sænker farten, skabes farlige situatione­r i trafikken.
FOTO: VEJDIREKTO­RATET Når bilister sænker farten, skabes farlige situatione­r i trafikken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark