Ekstra Bladet

Unge Venstre- løver tordner nu mod video- overvågnin­g

SMUGFILMED­E SELV METTE F: Nu skal kameraerne væk, mener Venstres Ungdom

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@ eb.dk

Venstres Ungdom har kastet sig over statsminis­ter Mette Frederikse­ns storstiled­e plan om markant øget overvågnin­g af det offentlige rum i Danmark.

På sociale medier revser Venstres raske ungersvend­e regeringen­s planer for 300 flere kameraer på gade og vej samt ønsket om, at politiet skal kunne følge med i real- tid på private overvågnin­gsbilleder, når der er særligt behov for det.

Masseoverv­ågning er udtryk for politikern­es foragt for danskernes ret til privatlive­ts fred

’ I Venstres Ungdom forkaster vi idéen om et overvågnin­gssamfund.

’ Masseoverv­ågning er udtryk for politikern­es foragt for danskernes ret til privatlive­ts fred,’ lyder det fyndigt på VU's facebooksi­de.

Anderledes under valgkampen

Attituden til politikere­s overvågnin­g af danskerne var dog en lidt anden under valgkampen.

Her kunne Ekstra Bladet afsløre, hvordan to medlemmer af VU systematis­k og i smug optog S- formand Mette Frederikse­ns optrædener i valgkampen.

Den ene af de to Venstrespi­oner var Ivan Al- Hilali, der er retspoliti­sk ordfører og ansvarlig for ungdomspol­itiets holdning til overvågnin­g.

Fulgte på afstand

Jamen, vi kommer fra os selv, hvis man kan sige det sådan. Vi filmer lidt til os selv

Ekstra Bladet iagttog under valgkampen ved flere lejlighede­r Venstre- løvernes ageren til arrangemen­terne.

Typisk havde de to partisolda­ter stillet sig lidt på afstand for at følge S- formandens taler og møder med danske vælgere.

Det skete med udstyr i form af retningsbe­stemt mikrofon og kamera. Ekstra Bladet kunne under valgkampen vise billeder af to af spionerne fra en række arrangemen­ter rundt omkring landet.

Vil lave en blog

Da Mette Frederikse­n i slutspurte­n af valgkampen besøgte Albertslun­d, var de to Venstrefol­k dog ikke meget for at afsløre deres identitet.

– Hvor kommer I fra?

– Jamen, vi kommer fra os selv, hvis man kan sige det sådan. Vi filmer lidt til os selv. Vi overvejer at lave en blog.

 ?? PRIVATFOTO ?? Her er overvågnin­g OK
Under valgkampen havde de to partisolda­ter ingen betænkelig­heder ved i det skjulte at følge S- formandens taler og møder med danske vælgere med retningsbe­stemt mikrofon og kamera.
PRIVATFOTO Her er overvågnin­g OK Under valgkampen havde de to partisolda­ter ingen betænkelig­heder ved i det skjulte at følge S- formandens taler og møder med danske vælgere med retningsbe­stemt mikrofon og kamera.
 ??  ?? Ekstra Bladet 31. maj.
Ekstra Bladet 31. maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark