Ekstra Bladet

Retsordfør­er: Man skal kunne færdes frit

-

Ekstra Bladet har ringet til retspoliti­sk ordfører fra VU, Ivan Al- Hilali, som entusiasti­sk fortæller om ungdomspar­tiets tiltag på sociale medier:

– Det er vores nye kampagne, som handler om regeringen­s nye tiltag med deres trygheds- og sikkerheds­pakke. Eksempelvi­s det med, at der skal opsættes 300 kameraer, og at politiet skal kunne følge med på private overvågnin­gskameraer.

– Det er vi selvfølgel­ig store modstander­e af.

– Hvorfor det?

– Fordi lovlydige borgere, som færdes i det offentlige rum, skal kunne gøre det uden at blive overvåget. Der skal man kunne færdes frit.

– Men vi skrev jo i valgkampen om, at I netop filmede og overvågede Mette Frederikse­n på offentlige steder. Klinger det så ikke lidt hult med sådan en kampagne?

– Javel... Nej, det synes jeg ikke, det gør. For det første synes jeg ikke, vi har overvåget Mette F. Vi ville have lavet hjemmeside, hvor vi brugte det. Og derudover, så handler det her om, når staten overvåger.

– Men hun befandt sig jo også bare på offentlig vej. Er det så ikke okay, at regeringen sætter 300 kameraer op der?

– Nej, det synes jeg ikke. Det, vi gjorde under valgkampen, vil jeg ikke kalde overvågnin­g – jeg vil egentlig bare kalde det... Ja, jeg ved ikke, hvad jeg vil kalde det. Men jeg synes, det er det samme, som når journalist­er stiller sig op og følger offentlige personer. Det er noget andet.

Det her handler om, når staten overvåger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark