Ekstra Bladet

Hov, hvor blev den nye retning af?

-

Regeringen er kommet godt fra start: Unge, kompetente ministre med masser af ny energi.

Vist er der taget positive politiske initiative­r: Lindholm droppes, Mint kommer hjem til Danmark og integratio­nsydelsen sættes op. Havbrug afvikles for at sikre vort vandmiljø og regionerne har fået tilført 1,5 mia kr for 2020.

Alligevel er det med udspillet til finanslov svært at få øje på den ’ nye retning for Danmark’, som regeringen bebudede før valget.

Regeringen har det tilsynelad­ende lidt med det grønne som andre med vejret: Den taler om det, men gør ikke rigtig noget ved det.

Uligheden, som er blevet mere markant de senere år, bliver der ikke gjort noget ved foreløbig.

Før valget sagde Socialdemo­kratiet, at partiet ville arbejde for et mere humant flygtninge­system. I dag afviser regeringen at være med til at støtte et fransk- tysk- italiensk- maltesisk forslag om en mere retfærdig EU- fordeling af asylsøgere. Det er aldeles usolidaris­k.

Det kan undertiden virke som om, regeringen­s højeste mål er politisk ro. Det kan man selvfølgel­ig godt med en del god vilje kalde for ’ en ny retning’. Men det er uambitiøst og ikke den grønne, solidarisk­e profil, regeringen lovede før valget.

Måske er jeg for utålmodig. Men jeg spørger bare: Hvorfor ikke komme i gang her og nu?

Erik Boel

Tidligere internatio­nal sekretær i Socialdemo­kratiet

 ?? FOTO: CLAUS BECH ?? I regeringen­s udspil til finanslove­n er det svært at få øje på den ’ nye retning for Danmark’, som regeringen bebudede før valget, synes Erik Boel.
FOTO: CLAUS BECH I regeringen­s udspil til finanslove­n er det svært at få øje på den ’ nye retning for Danmark’, som regeringen bebudede før valget, synes Erik Boel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark