Ekstra Bladet

Drabssigte­t havde forbinding om begge sine håndled

Mand nægter sig skyldig i drab på 63- årig kvinde

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

Med begge håndled forbundet med gazebind blev en 63- årig mand i går ført ind i Retten i Lyngby, sigtet for drab på en jævnaldren­de kvinde i en lejlighed i Hillerød.

Kvinden blev dræbt med flere knivstik og snitsår mod halsen på et ukendt tidspunkt mellem 29. september omkring klokken 23 og 1. oktober klokken 8.03.

Mandens forsvarer, Betina Hald Engmark, oplyste ved starten af retsmødet, at hendes klient nægter sig skyldig i sigtelsen.

Hvad, der herefter blev forklaret, er uvist, fordi dommeren valgte at lukke dørene.

Politiet har tidligere fortalt, at manden har en relation til kvinden, men ikke en familiemæs­sig relation. Det er dog uvist, hvilken relation, der præcist er tale om.

Den sigtede er en gråhåret mand med et kort gråt fuldskæg og briller i panden. Han var iført sorte Adidas- joggingbuk­ser, badetøfler med hvide sokker og en slidt grøn T- shirt med noget tilsmudsni­ng, der kunne ligne blod, på forsiden.

Sigtet fik kram

Han svarede dommeren med rusten stemme og gik med forsigtige skridt ned ad trappen, da han forlod retten igen, efter dommeren havde varetægtsf­ængslet ham i fire uger for, at han ikke skulle kunne påvirke den nærmere efterforsk­ning på fri fod samt den eventuelle risiko for, at han skulle flygte ud af landet.

Uden for stod fem personer med relation til den sigtede, der så dybt påvirkede ud.

De fik alle lov til at give ham kram uden for retsbygnin­gen, inden han blev kørt væk af politiet.

Efter fundet af den dræbte kvinde rettede politiet hurtigt sigtekorne­t mod den 63- årige mand, der var forsvundet efter drabet.

Den sigtede er en gråhåret mand med et kort gråt fuldskæg og briller i panden

Han blev allerede 2. oktober fremstille­t in absentia med henblik på en internatio­nal efterlysni­ng og sigtet for drab.

Dagen efter blev han anholdt af tysk politi klokken 13.11 syd for grænsen ved Kruså, hvor han kom kørende i retning mod Danmark, og fredag blev han så udleveret til Danmark og anholdt.

Også mandens bil kommer til Danmark, fordi den skal undersøges i forbindels­e med drabssagen.

Både manden og offeret er beskyttet af navneforbu­d.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Kvinden blev fundet dræbt med kniv og snitsår i en lejlighed i Hillerød.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Kvinden blev fundet dræbt med kniv og snitsår i en lejlighed i Hillerød.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark