Ekstra Bladet

MUR- MESTEREN

KASPER SCHMEICHEL viste højt, internatio­nalt niveau, og Yussuf Poulsen blev matchvinde­r

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND Mgw@ eb.dk

Danmark 1 Schweiz 0

1- 0 Yussuf Poulsen ( 84)

Danmark er på sikker kurs mod EM- slutrunden næste sommer. 1- 0 sejren over Schweiz bringer Danmark på førsteplad­sen i gruppen foran Irland.

Yussuf Poulsen blev Danmarks matchvinde­r, da han kom alene med Yann Sommer efter et oplæg fra Christian Eriksen. Scoringen faldt blot fem minutter før tid.

Alle de danske spillere omfavnede Kasper Schmeichel efter den danske triumf lige foran den nye danske stemningst­ribune, Den Røde Mur. For det var i sandhed Kasper Schmeichel­s fortjenest­e, at Danmark sikrede sig de tre point og nu er på sikker EMkurs.

Sårbare til sidst

På mange måder var det symptomati­sk for Schweiz, at Danmark scorede til sidst. For spillerne fra alpelandet havde leveret så stærk, så solid en indsats, men koncentrat­ionen svigtede til sidst. Som den havde gjort i fire foregående kampe det seneste år, hvor Belgien, Irland, Danmark og Portugal alle havde scoret mod dem i løbet af kampens sidste ti minutter. Og det skete igen.

Men det var ingen stor spillemæss­ig præstation af danskerne. Det var en arbejdssej­r, der kom i land i kraft af en mesterlig indsats af Kasper Schmeichel.

Han leverede flere redninger i verdenskla­sse. Inden danskerne scorede sejrsmålet, havde han i tre tilfælde vist sit høje, internatio­nale niveau.

Stopperduo­en Simon Kjær og Andreas Christense­n gjorde det fint, ligesom Andreas Cornelius vandt alt i luften. Og så dukkede Yussuf Poulsen pludselig op midt for mål på en smart stikning fra Christian Eriksen.

Christian Eriksen havde forud for den geniale aflevering leveret en meget bleg indsats. Han havde i sandhed svært ved at finde fodfæste.

Den Røde Mur, som Danmarks stemningst­ribune er døbt, leverede varen. Den fik de 35.964 tilskuere med på bølgen og gejlede stemningen op i Parken. Konstant blev spillerne pisket frem.

Men Den Røde Hær på banen glimtede først fem minutter før tid på Yussuf Poulsens friløber. Og så tændte Parken fuldstændi­g af.

Schmeichel i særklasse

Kasper Schmeichel lyste op i en sådan grad, at holdkammer­aterne ikke kunne leve op til det niveau.

Han holdt danskerne i live i første halvleg. Keeperen leverede to mesterredn­inger før pausen.

Da Granit Xhaka skød fra kanten af feltet, reddede han langskudde­t via hjælp fra overligger­en. En mesterlig redning af Schmeichel.

Han leverede endnu et pragtstykk­e senere i halvlegen, da Admir Mehmedi afsluttede fladt. Schmeichel dykkede ned og beviste på den sekvens, at uden ham havde det set sort ud for Danmark.

Schmeichel beviste også efter pausen, hvorfor han regnes for en europæisk

Man kan roligt konstatere, at Danmark har svært ved at skabe noget uventet eller ekstraordi­nært, når Christian Eriksen ikke leverer varen

Kasper Schmeichel lyste op i en sådan grad, at holdkammer­aterne ikke kunne leve op til det niveau

topmålmand. Da Ricardo Rodriguez tordnede fra kanten af feltet, fik han med den ene hånd bugseret bolden på overligger­en og til hjørnespar­k. En redning i verdenskla­sse.

Eriksen ved siden af sig selv

Man kan roligt konstatere, at Danmark har svært ved at skabe noget uventet eller ekstraordi­nært, når Christian Eriksen ikke leverer varen.

Kreatøren var helt ved siden af sig selv før pausen. Traf mærkelige beslutning­er og havde slet ikke det sædvanlige overblik og kreative indspark.

Han sparkede et frispark nede ved mållinjen ind i den schweizisk­e mur, der bestod af én mand. Og så sad hans dødbolde langt fra i skabet.

Det er tydeligt og naturligt, at Eriksen er påvirket af den kritiske situation i Tottenham og de tiltagende meldinger om hans mulige spanske fremtid.

Man kunne have håbet, at landskampe­ne var et frirum for ham, hvor alle problemern­e blev lagt på hylden.

Men nu er der det med Eriksen. Han kan godt, og én mesterlig aktion på en halvsløj aften var nok til dansk triumf.

Men spillet kan i sandhed blive bedre.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Verdenskla­sse
Schmeichel leverede flere redninger i verdenskla­sse og reddede også i kampens sidste minut.
FOTO: LARS POULSEN Verdenskla­sse Schmeichel leverede flere redninger i verdenskla­sse og reddede også i kampens sidste minut.
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Yussuf Poulsen scorede blot fem minutter før tid.
FOTO: LARS POULSEN Yussuf Poulsen scorede blot fem minutter før tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark