Ekstra Bladet

JEG REGNER MED FORLÆNGET SPILLETID

- eller også bliver den 1-1, og så vinder Danmark 2-1 i den forlængede spilletid, lød det frejdigt fra Mette Frederikse­n ved ankomsten til Parken

- TROELS CHRISTENSE­N

Statsminis­ter Mette Frederikse­n var helt uden ledsagende spindoktor­er, da hun kort før EM- braget ankom til Parken, hvor hun blev interviewe­t af Kanal 5.

Og det foranledig­ede en ordentlig bøf af en bemærkning fra den socialdemo­kratiske leder, da hun efter at have udbredt sig om kampens store betydning og den store opbakning fra publikum blev bedt om at byde på kampens resultat.

– Vi talte lige om det på vej herind, og vi tror nok mest på en 1- 0 sejr til Danmark.

– Eller også bliver den 1- 1, og så vinder Danmark 2- 1 i den forlængede spilletid i sidste ende, lød det frejdigt fra Mette Frederikse­n.

Ikke en mulighed

Forlænget spilletid er dog ikke en mulighed i en gruppekamp i EM- kvalifikat­ionen, så hun blev straks efter sit udsagn grinet ud på Twitter, hvor folk vantro spurgte hinanden, om de virkelig havde hørt hende sige det.

Lige inden havde Mette Frederikse­n, der havde sin teenagesøn Magne med til landskampe­n mellem Danmark og Schweiz, ellers proklamere­t, at hendes familie er delt i to lejre, når det kom til fodbold. De meget interesser­ede og de absolut uinteresse­rede.

– Halvdelen os er til gengæld rigtigt glade for fodbold, sagde hun med eftertryk.

På udebane

Hvad der ligger bag ordene ’ rigtigt glade for’ står hen i det uvisse, men interessen indebærer altså ikke kendskab til selv de helt basale præmisser for aftenens landskamp mod Schweiz.

Mens landsholde­t var på hjemmebane, var deres nationale leder altså temmelig meget på udebane, men hendes første tip holdt altså stik.

I dommerens tillægstid var Thomas Delaney tæt på at snitte bolden i egen kasse, og var det sket, havde nogen måske været nødt til at prikke til Mette Frederikse­n og fortælle, at hun godt kunne forlade sit sæde og begynde at kigge efter sin ministerch­auffør.

Stordrille­t

Halvdelen os er til gengæld rigtigt glade for fodbold

Og så kan hun formentlig godt begynde at forberede sig på, at hun vil blive stordrille­t af sine mange fodboldint­eresserede kolleger, når hun næste gang støder på dem på Christians­borg.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Sagde hun virkelig det? Mette Frederikse­n blev straks efter sit udsagn grinet ud på Twitter, hvor folk vantro spurgte hinanden, om de virkelig havde hørt hende sige det.
FOTO: LARS POULSEN Sagde hun virkelig det? Mette Frederikse­n blev straks efter sit udsagn grinet ud på Twitter, hvor folk vantro spurgte hinanden, om de virkelig havde hørt hende sige det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark