Ekstra Bladet

Syntes hit var en joke

-

Cher er født med navnet Cheryl Sarkasian, og hun var ikke mere end en stor teenager, da hun faldt for den 11 år ældre Sonny Bono. Det var gengældt. Han arbejdede for Phil Spector og fik hurtigt Cher ind i varmen som korsanger.

En nat i 1965 skrev Sonny sangen ’ I Got You Babe’. Næste morgen syntes Cher, den var en joke. Men Sonny insistered­e – og med god grund. Nummeret blev et kæmpe- hit i det meste af verden, og pludselig var Sonny & Cher i den grad i vælten.

Det holdt nogle år, hvorefter parret slog sig på filmprojek­ter, som efterlod dem fallit.

Til gengæld blev et tvshow en kæmpe- succes med 20 millioner ugentlige seere. Det fik gang i plade- karrieren igen, ikke mindst for Cher, men i midten af 70’ erne knagede ægteskabet, og parret blev skilt.

Sonny slog sig senere på politik. I 1988 til 1992 var han borgmester i Palm Springs, Californie­n. I 1994 blev han valgt til Repræsenta­nternes Hus, hvor han sad til sin død ved en ski- ulykke i 1998.

Hollywood kalder

Cher fortsatte med musik og havde efterfølge­nde flere hits, indtil popularite­ten igen dalede. I stedet slog hun til i Hollywood. Det førte blandt andet til en Oscar for rollen i filmen ’ Lunefulde måne’, hvor hun spillede over for Nicolas Cage.

Efter at ’ Believe’ havde cementeret hendes plads i poppens øverste hierarki, turnerede hun flittigt, indtil hun i 2005 annoncered­e sin afskeds- koncert i Hollywood Bowl.

Nu skulle hun nyde livet. Troede hun. I stedet blev det i 2008 til endnu et comeback – denne gang som afløser for Celine Dion på en toårig kontrakt med kasinoet Caesars Palace i Las Vegas.

I 2013 udsendte hun albummet ’ Closer to the Truth’, og i 2018 lavede hun ’ Dancing Queen’ med cover-versioner af ABBAhits.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark