Ekstra Bladet

HVAD FAEN SKETE DER, ERIKSEN!

- Allan Olsen Ekstra Bladets sportschef

var der ikke brug for HELDIGVIS vores åbenbart meget fodboldint­eresserede statsminis­ter Mette Frederikse­ns spådom.

At Danmark ville afgøre EMkvalifik­ationskamp­en i forlænget spilletid …

Ja, til grin kan man altid blive, når man ifører sig lånt fodboldint­eresse – og det lignede da også, at stadionure­t ville løbe ud uden mål.

For Christian Eriksen valgte at sætte sin nærmest eneste vellykkede aktion ind med fem minutter igen, hvor han genialt fandt en topfri Yussuf Poulsen, der sprintede ned mod Schweiz’ Yann Sommer og udplacered­e ham sikkert.

YESSUF!

GØR, at EM 2020 med DEN SEJR dansk deltagelse er rykket fantastisk tæt på, og måske kan Danmark rejse til Irland i november og nøjes med et enkelt point.

Det er indbyrdes kampe, der afgør pointlighe­d og her har Danmark altså sat Schweiz eftertrygg­eligt på plads.

Lækkert!

Skal man sætte kampen mod Schweiz på den skarpe klinge, så var der gennem de første 85 minutter skipper Schmeichel og 10 letmatrose­r…

Hold nu kæft for en hullet ost, hvor var den danske keeper eminent. Det var regulær verdenskla­sse, da han i fire tilfælde og i fire forskellig­e positioner reddede Danmark.

To gange i første halvleg og to gange i anden.

Det var rene overlyds- reaktioner klasse- Kasper hev ud af målmandstr­øjen og uden ham, så havde EM via denne pulje formentlig kun været en drøm.

Tak!

MUR’, var den danske ’ DEN RØDE fantribune døbt – og det var lige præcis, hvad Kasper Schmeichel var.

Resten af skuden sejlede desværre rundt gennem alt for store dele af kampen.

Ja, Schweiz er et klassehold – og det skal naturligvi­s med i ligningen, når man har en tilbøjelig­hed til at mukke over det danske spil. Over den langsomme boldomgang, over de manglende løb og evnen til at udfordre sin direkte modstander.

En decideret gameplan var uendelig svært at få øje på. Andet end, at nogle lange pedaler skulle høvles mod Andreas Cornelius – og så skulle der ellers kæmpe om andenbolde.

UINSPIRERE­NDE, selvom NOGET

Cornelius vandt stort set alle de bolde, han kom i nærheden og var en af de danskere, der kunne være indsatsen bekendt.

Det er noget sværere at sige om Christian Eriksen. Den danske verdensstj­erne havde en noget problemati­sk kamp.

Flere boldtab, der førte til store schweizisk­e chancer, var en af overskrift­erne på Eriksens kamp – og at han ikke er vild med de fysiske dueller, fik vi også flere beviser på.

’ Den røde mur’ var den danske fantribune døbt – og det var lige præcis, hvad Kasper Schmeichel var

Danmark var ikke uheldige med sejren over Schweiz, men moralen og troen på projektet er fantastisk

Dødboldene sad heller ikke i skabet, men fodbold er jo så fantastisk indrettet, at det glemmer vi jo lynhurtigt, når han så leverer den smukt sete og lækkert udført assist til det sejrsmål, der fik en udsolgt Parken til at eksplodere.

Så hvad faen skete der, Eriksen?

Tjae, man kan i EN HELDIG SEJR? hvert fald ikke påstå, at det var en dansk præstation, der brændte græstæppet af, men som vi har set før, så er moralen og troen på projektet vanvittig stor på denne udgave af det danske landshold.

Så måske var sejren en anelse heldig, men man kan jo også sige, at Danmark søgte heldet – og fik det.

Uanset hvad: Med eller uden forlænget spilletid, så er Danmark snublende tæt på EM – og så har statsminis­ter Mette Frederikse­n frem til juni 2020 til at læse op på de mest basale fodboldfac­ts …

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Christian Eriksen og Thomas Delaney skælder ud på dommeren, efter Andreas Cornelius er sparket ned. I det røde felt
FOTO: LARS POULSEN Christian Eriksen og Thomas Delaney skælder ud på dommeren, efter Andreas Cornelius er sparket ned. I det røde felt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark