Ekstra Bladet

Messerschm­idt fredet

PARTIET TROR IKKE PÅ SIGTELSE: Der er ikke udsigt til, at hård Meld og Feld- kritik får nogen konsekvens­er for Morten Messerschm­idt internt i DF

- JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN ASGER BACH jao@ eb.dk pma@ eb.dk asger.bach@ eb.dk

Morten Messerschm­idt skal ikke frygte for, at den hårde kritik fra EU’s antisvinde­lenhed ( Olaf) får interne konsekvens­er i Dansk Folkeparti.

Partitoppe­n har den klare holdning, at Messerschm­idt har fået en urimelig behandling i EU- systemet, og at han ikke har gjort sig skyldig i at svindle med EU- midler. Derfor er han fredet i Dansk Folkeparti.

DF- formand, Kristian Thulesen Dahl, har da også udtrykt sin støtte til Messerschm­idt.

– Det er selvfølgel­ig problemati­sk, hvis politiet sigter ham for bedrageri

’ Jeg er fortsat af den opfattelse, at nok har der været tale om en rodebutik i Meld og Feld, men i forhold til Danmark rækker sagen ikke til mere end det’, har DF- formanden skrevet på Twitter.

Ifølge Olaf har medlemmer af EU- fondene Meld og Feld ellers direkte benyttet pengetanke­ne til at ’ opnå ulovlige gevinster til dem selv eller til andre til skade for Europa- Parlamente­ts økonomiske interesser’.

Vandrørene

Det har ikke været muligt at få et uddybende interview fra Thulesen Dahl til Olafs hårde dom. Men både DF- formanden og Messerschm­idt forklarer, at de er glade for, at sagen nu er overdraget til Bagmandspo­litiet.

Lytter man på vandrørene i Dansk Folkeparti­s øverste geledder, støder man da også på den klare overbevisn­ing, at Bagmandspo­litiet ikke kommer til at rejse Messerschm­idt.

Af samme grund kan man heller ikke forestille sig, at sagen på sigt vil få nogle konsekvens­er for sag mod DF- profilen.

– Det er selvfølgel­ig problemati­sk, hvis politiet sigter ham for bedrageri, men det vil vi gerne se, før vi tror, lyder det fra en top- kilde i Dansk Folkeparti.

Efter valget tidligere på året indtrådte Morten Messerschm­idt i Dansk Folkeparti­s magtfulde koordinati­onsudvalg. I 2016 blev han ellers smidt ud af koordinati­onsudvalge­t som følge af netop Meld og Feld- sagen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Partitoppe­n har den klare holdning, at Messerschm­idt har fået en urimelig behandling i EU- systemet.
FOTO: ANTHON UNGER Partitoppe­n har den klare holdning, at Messerschm­idt har fået en urimelig behandling i EU- systemet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark