Ekstra Bladet

Kørte stjålne våben væk i barnevogn

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

To indbrudsty­ve fik jackpot, da de brækkede hoveddøren til en lejlighed på Amager op og opdagede, at de var brudt ind hos en våbensamle­r.

De samlede en pistol, tre rifler, en pumpgun og en revolver sammen og stjal også en stor mængde ammunition, våbentilbe­hør, høreværn, værktøj, riffeltask­er og tre avancerede knive. Alt til en værdi på 72.000 kr.

Men nu skulle godset transporte­res væk, og til det formål huggede tyvene en barnevogn på stedet, som blev pakket med de mange våben. Så gik tyvene med barnevogne­n til et kælderrum på Grækenland­svej, hvor våbnene skulle skjules. Politiet fandt våbnene samme dag, som indbruddet skete.

Nu risikerer indbruddet at koste to tiltalte på 24 og 21 år en udvisning af Danmark for bestandigt. De er nemlig ikke kun tiltalt for indbrud, men også for besiddelse af et våbenlager under særligt skærpende omstændigh­eder, der let koster en straf på flere års fængsel. De to tiltalte nægter sig skyldige.

De er også tiltalt for to andre indbrud på Oxford Allé, Amager, hvor der blev stjålet blandt andet smykker og et objektiv.

Specielle våben

Det var flere specielle våben, der blev stjålet ved indbruddet, som skete 26. februar 2018. Blandt andet en pistol Colt 1911, en riffel K98k med slæde, en M1- karabin, en Maverick- pumpgun, en Remington- riffel med mundingsbr­emse, Jaeger- sigte og special- aftrækker samt en Smith & Wesson 686- revolver.

Den 24- årige er i forvejen godt kendt af politiet. Han er også tiltalt for at have fornærmet en betjent, der anholdt ham i Københavns indre by, ved at kalde ham for ’ fede nar’.

De tiltalte stilles for Københavns Byret 22. oktober, hvor anklagemyn­digheden nedlægger påstand om, at de udvises for bestandigt af Danmark, når en straf er afsonet.

 ?? FOTO: WIKIPEDIA ?? En Colt 1911 var blandt de våben, der blev stjålet og kørt væk.
FOTO: WIKIPEDIA En Colt 1911 var blandt de våben, der blev stjålet og kørt væk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark