Ekstra Bladet

Mit livs sværeste tale

I marts mistede Cecilie Hother sit ufødte barn, tirsdag talte hun for andre i samme situation

- NANNA BAY MADSEN nba@ eb.dk

Tv- vært Cecilie Hother deltog tirsdag i et mindearran­gement i Hillerød for mennesker, der har mistet ufødte børn eller børn i en meget ung alder. Dagen var nemlig Internatio­nal Mindedag for Spædbarnsd­ød verden over.

Cecilie Hother, 40, mistede i marts sin ufødte søn, og i talen om sorgen ved at miste et barn havde hun et helt særligt budskab:

Forhåbentl­ig kan det være med til, at vi bryder et tabu om den her slags død og det at have et englebarn

– Der var egentlig to ting, jeg ville sige med talen. Jeg ville gerne understreg­e, at alle folks sorg er forskellig, og at det er i orden. Alle bearbejder det forskellig­t, og det skal man respektere og omfavne, for der er ikke noget rigtigt eller forkert i den her situation. Den anden ting er, at selvom vi er forskellig­e, at vi er mand, kvinde, tyk, tynd eller noget andet, så har vi én ting til fælles, og det er, at vi har mistet, og at vi har et utroligt savn til vores barn.

– Det var nok den sværeste tale, jeg har skrevet i mit liv, og jeg vidste godt, at jeg ikke kunne holde den med stikord, som jeg normalt ville gøre. Der var for mange følelser involveret, så det blev en tale, hvor jeg læste op, og hvor jeg havde skrevet det ud ordret. Jeg var meget rørt, så jeg kiggede ikke op fra papiret, siger hun tydeligt berørt og fortsætter:

Tårerne trillede

– Det var med stor ydmyghed, respekt og taknemmeli­ghed, at jeg holdt den tale, for det er forfærdeli­gt at miste et barn. Det er en af de værste ting, der kan ske i ens liv, og den værste der er sket i mit. Derfor var jeg også meget forsigtig med at skrive den her tale, fordi jeg vidste, at man kan træde meget forkert.

Trods trillende tårer kom Cecilie Hother helskindet gennem sin tale:

– Det var en nødvendig tale for mig, og jeg er rigtig glad for, at jeg sagde ja til at holde den.

– Forhåbentl­ig kan det være med til, at vi bryder et tabu om den her slags død og det at have et englebarn.

Sorgen fylder selvfølgel­ig stadig rigtig meget, men jeg giver mig selv lov til at mærke den

– På en og samme tid er det her et personligt behov for mig i forhold til at mindes, og så er det her ønske om at bryde et tabu sekundært. Det er jo ikke til sådan et arrangemen­t, at man står på den store ølkasse og slår på trommer.

– Men det var en utrolig smuk aften. Det var meget, meget rørende og smukt, og det var meget emotionelt og følelsesla­det, og jeg fik grædt en række tårer.

– Min datter og mand var med, og de var stolte af mig. Sorgen fylder selvfølgel­ig stadig rigtig meget, men jeg giver mig selv lov til at mærke den, når den presser sig på, understreg­er Cecilie Hother.

Cecilie Hother danner par med Thomas Gregers Honoré.

Sammen er parret forældre til datteren Ellinor på tre år.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX ?? – Al slags sorg er forskellig, siger Cecilie Hother, der i marts mistede sin ufødte søn.
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX – Al slags sorg er forskellig, siger Cecilie Hother, der i marts mistede sin ufødte søn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark