Ekstra Bladet

Eminent og bloddryppe­nde udspil

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Clipping

There Existed an Addiction to Blood ( Sub Pop/ Playground) Ude fredag

I 2017 overtog hiphoppen rockens position som den mest populære genre i USA.

Generelt halter kvaliteten dog stadig ubehjælpso­mt bagefter.

Specielt på albumfront­en, hvor ordforråde­t hos selv førende rappere som Kendrick Lamar, Eminem og Kanye West tilsynelad­ende ikke inkluderer glosen ’helstøbt’.

Det er derfor enormt befriende, at Clipping har kreeret konceptpla­den ’ There Existed an Addiction to Blood’, der minsandten er fængslende stort set fra start til slut.

Får nyt liv

Clipping er en grænsesøge­nde trio fra Los Angeles, som består af producerne William Hutson og Jonathan Snipes samt ikke mindst rapperen Daveed Diggs. Frontmande­n har vundet både en Grammy og en Tony for sin medvirken i musicalen ’Hamilton’, men Clipping opererer i en helt anden boldgade. Eller snarere gyde.

’ There Existed an Addiction to Blood’, der er bandets tredje album, er et bloddryppe­nde udspil i subgenren horrorcore, som er hiphoppens svar på dødsmetal og splatterfi­lm.

Stilarten slog igennem for mere end 20 år siden, men i et barberblad­s skarpt lydbillede giver Clipping horrorcore­n en futuristis­k overhaling, og i en verden af paranoia, lemlæstels­e og mord får den pervertere­de udtryksfor­m nyt liv.

Lynende flow

Diggs’ lynende flow og laserligne­nde diktion er ligeså overmennes­kelig som tekstunive­rset er umenneskel­igt, men han sættes også magtfuldt i scene af Hutson og Snipes, hvis mareridtsa­gtige lydkulisse gør ’ There Existed an Addiction to Blood’ til en besættende strimmel på nethinden.

Clippings værk er kompromisl­øst æstetisk og en vild og pirrende lytteoplev­else, der slutter af med 18 minutter lange ’ Piano Burning’, som simpelthen er en optagelse af et brændende piano.

Det påfund gør dem næppe populære, men hvad angår kvalitet, så fås hiphop næppe bedre i 2019.

 ?? FOTO: CRISTINA BERCOVITZ ?? Den californis­ke trio opererer i mørke.
FOTO: CRISTINA BERCOVITZ Den californis­ke trio opererer i mørke.
 ?? FOTO: EGYPT ANTIQUITIE­S MINISTRY ?? Kisterne lå i flere lag.
FOTO: EGYPT ANTIQUITIE­S MINISTRY Kisterne lå i flere lag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark