Ekstra Bladet

GOD UNDERHOLDN­ING

- Troels Mikkelsen Rue al Qoods Bamako, Mali

Jeg troede ikke, at dansk politik kunne blive mere underholde­nde. Men igen må jeg krybe til korset og beskæmmet indrømme, at jeg har taget fejl. I Politiken ( 12/ 10) stod der at læse, at en række DF- politikere, der ikke opnåede genvalg til Folketinge­t, nu er blevet ’vælgertræt­te’! Kækt anført af DF’s tidligere transporto­rdfører Kim Christians­en, altså ham, der ønskede en omfartsvej uden om Mariager.

Godt gået, må jeg sige! Et klassisk modangreb fra et Dansk Folkeparti, der endnu ikke er kommet sig over sit svidende nederlag ved folketings­valget. Og som helt synes at have overset, at der i flertallet af vælgerbefo­lkningen er blevet oparbejdet en markant politikerl­ede.

Set herfra får det mig til at tænke på brugtvogns­forhandler­e, der som bekendt iflg. et antal opinionsun­dersøgelse­r tangerer politikere­s troværdigh­ed. Udsagnet om ’vælgertræt­hed’ svarer til, at en brugtvogns­forhandler i medierne lufter sine frustratio­ner over, at hans ’ illoyale’ kunder ikke ønsker at kø

Udsagnet om ’ vælgertræt­hed’ svarer til, at en brugtvogns­forhandler brokker sig over, at hans ’ illoyale’ kunder ikke ønsker at købe hans sminkede lig

be hans sminkede lig – biler, der for længst burde være skrottet.

Men Kim Christians­en og samtlige forsmåede lidelsesfæ­ller i DF udfylder en vigtig, samfundsny­ttig funktion: De gør dansk politik mere underholde­nde.

Aldrig har jeg grint så meget ad dansk politik, som efter at DF blev godt og vel halveret. Og det skyldes både vragede og blivende DF- folketings­medlemmers krampagtig­e forsøg på at bortforkla­re en fiasko.

Fortsæt med det, så både jeg og alle andre stadig kan have noget at grine ad!

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Kim Christians­en blev ligesom en række andre DF- folketings­medlemmer ikke genvalgt.
FOTO: ERNST VAN NORDE Kim Christians­en blev ligesom en række andre DF- folketings­medlemmer ikke genvalgt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark