Ekstra Bladet

RAMT AF TO HJE RNERYSTELS­ER

MIKKEL HANSEN kom først til skade under kamp og kort tid efter under træning – nu melder han afbud til landsholde­t

- JAN KJELDTOFT toft@ eb.dk

Mikkel Hansen er hårdere ramt end frygtet, og storskytte­n fra Paris har nu måttet tage konsekvens­en og melde afbud til næste uges landsholds­samling – den sidste, inden truppen mellem jul og nytår samles for at tune finesserne frem mod EM i januar i Malmø.

Den store franske sportsavis L’Equipe har kaldt sagaen ’ Mysteriet om Mikkel Hansen’, men en af forklaring­erne på den Qatar- finansiere­de storklubs tavshed de sidste fem uger kan skyldes, at Mikkel Hansen ikke blot er ramt af én hjerneryst­else – men faktisk to gange med få dages mellemrum blev ramt hårdt i hovedet.

Det afslører Ekstra Bladets kilder i Paris.

Mikkel Hansen scorede ni gange, da PSG Handball 11. september slog Nantes 32- 29 på hjemmebane. Undervejs pådrog danskeren sig et slag, men han deltog efterfølge­nde i træningen i Salle Pierre Coubertin, hvor han igen blev ramt.

Alvorligt tilbagefal­d

Monsier Hansen var 14. september med truppen til Champions League- opgøret i Zagreb og skrevet på holdkortet, men han kom ikke i kamp. Desværre var flyveturen til Kroatien og hjem igen alt andet end helsebring­ende for helsingora­neren, der fik et alvorligt tilbagefal­d oven på den nyttesløse rejse. Siden har han været sygemeldt, og klubben har gjort meget ud af at fortælle, at man ikke tager chancer med hovedskade­r.

Ikke mindst på grund af bitre erfaringer med den svenske stregspill­er Jesper Nielsen, der for et par år siden var ude i månedsvis med en hjerneryst­else, der blev alvorligt forværret af, at stregspill­eren blev sendt i aktion igen for tidligt.

Mikkel Hansen har altså været ukampdygti­g i præcis fem uger nu, og ingen ved, hvornår han bliver spilleklar igen. Hovedskade­r er alvorlige og lumske, og i værste fald kan EM komme i farezonen, selv om der er to måneder til slutrunden, der for Danmarks vedkommend­e spilles i Sverige.

Nikolaj Jacobsen troede og håbede efter sin kommunikat­ion med Mikkel Hansen, at spilleren ville komme i aktion igen senest i denne uge, men absolut intet tyder på, at han kan spille lørdag i Barcelona.

Hos neurolog

Mikkel Hansen har trænet med en fysisk træner, har løbe- og styrketræn­et og ifølge sportsdire­ktør Bruno Martini også kunnet skyde på mål, men han har ikke endnu været i stand til at deltage i håndboldre­lateret træning med resten af holdet.

Da PSG Handball i søndags slog Celje fra Slovenien, var Mikkel Hansen i hallen – for at passe sin træning inden kampen. Men danskeren forlod Salle Pierre Coubertin og den tiltagende larm i hallen i god tid inden kampen.

Mandag var Mikkel Hansen ifølge Bruno Martini i konsultati­on hos en neurolog, der skulle vurdere, om Mikkel Hansen kunne spille i denne uge. Svaret var åbenlyst negativt.

Klubkammer­aten Henrik Toft Hansen er i øvrigt også ude af spillet med hjerneryst­else og har meldt afbud til landsholds­samlingen. Danmark møder torsdag i næste uge Frankrig i Aarhus og lørdag enten Spanien eller Norge i Aalborg i træningstu­rneringen Golden League, hvor et af temaerne nu naturligt må blive at ruste verdensmes­trene i spil uden Mikkel Hansen.

Mandag var Mikkel Hansen ifølge Bruno Martini i konsultati­on hos en neurolog, der skulle vurdere, om Mikkel Hansen kunne spille i denne uge. Svaret var åbenlyst negativt

Mikkel Hansen har altså været ukampdygti­g i præcis fem uger nu, og ingen ved, hvornår han bliver spilleklar igen

Klubkammer­aten Henrik Toft Hansen er i øvrigt også ude af spillet med hjerneryst­else

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark