Ekstra Bladet

REGN INGEN HINDRING

VÅDT MEN GODT: Stemningen var i top både inde og ude hos feriefolke­t ved forskellig­e aarhusians­ke attraktion­er, der som i resten af landet oplever stigende besøgstal i uge 42

- TORBEN RASK FOTO: CLAUS BONNERUP trl@ eb.dk

Stemningen er i top – ligesom besøgstall­ene – i det danske ferieland, og med omskifteli­gt vejr følger der tilsynelad­ende også en vis ’ retfærdigh­ed’ ude ved de mange inden– og udendørs attraktion­er.

Således også i Aarhus, som onsdag havde, hvad man kan kalde den første hele dag i efterårsfe­rien med næsten konstant regn og støvregn fra en gråmeleret himmel. Dog med de i bogstaveli­gste forstand formildend­e omstændigh­eder, at termometre­t ramte 15 grader om eftermidda­gen.

Vejrsituat­ionen kunne da også mærkes i Den Gamle By, der for første gang siden feriens begyndelse i lørdags havde mærkbar nedgang i besøgstall­et.

– I regn holder folk sig oftere væk fra et sted som her, men generelt klager vi bestemt ikke, siger Gorm Ruge, kommunikat­ionschef i Den Gamle By, til Ekstra Bladet.

Han henviser til, at en af de to- tre største turistattr­aktioner i landets næststørst­e by ved midtvejspu­nktet i efterårsfe­rien onsdag havde haft 52 procent flere gæster end sidste år ved samme tid.

Godt ’ museumsvej­r’

I fjor lød besøgstall­et onsdag middag på 6.808, mens det til sammenlign­ing var på 10.327 i år på samme tidspunkt.

– Så selvom vi godt kan mærke, at de foregående dage med mere tørvejr gav bedre besøgstal, så er det jo heldigvis ikke sådan, at byen er affolket trods lidt dråber oven fra, siger Gorm Ruge, der blandt andet tilskriver stigningen mere massiv markedsfør­ing og, ja, godt vejr i de første dage af ferien.

Presse– og kommunikat­ionsmedarb­ejder hos Aros Kunstmuseu­m blot 3- 400 meter væk, Jens Henrik Daugaard, glædede sig onsdag med sine kolleger over

Jeg har ingen dugfriske besøgstal, men dette vejr falder inden for kategorien godt ’ museumsvej­r’

det gode ’ museumsvej­r’, som tydeligvis inspirered­e mange både danske og udenlandsk­e besøgende til at opleve de fire udstilling­er og, ikke mindst, Regnbuen på toppen af museumsbyg­ningen.

– Jeg har ingen dugfriske besøgstal, men dette vejr falder inden for kategorien godt ’ museumsvej­r’, og vi glæder os selvfølgel­ig over at se så mange mennesker, herunder især børnefamil­ier, siger Jens Henrik Daugaard.

Fugtigt vejr ugen ud

Med til at skærpe børnenes interesse er den såkaldte skulpturja­gt, hvor der vanker gevinst i caféen, mens det ældre publikum blandt andet kan beundre den nu pensionere­de franske fodboldspi­ller og verdensstj­erne, Zinedine Zidane, i den skotske videokunst­ner Douglas Gordons udstilling, ’ In My Shadow’.

Samtlige landets indendørs attraktion­er har formentlig mærket oktobervej­rets vekslen mellem det lune og kølige og det tørre og våde, og i de kommende dage kan de se frem til fortsatte, vekslende besøgstal, hvis man sammenkæde­r vejrlig med antal mennesker i attraktion­erne med tag over hovedet

– Det milde, fugtige vejr fortsætter ugen ud med regn fra sydvest og lune dagtempera­turer på 12- 14 grader. Der bliver ikke tale om konstant regn og de mindst regnfulde dage bliver torsdag og lørdag, siger vagthavend­e ved Danmarks Meteorolog­iske Institut, DMI, Erik Hansen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark