Ekstra Bladet

Ikke mere brok - frem med smilet

75- årige Johnny Reimar giver en kærlig opsang til alle brokkerøve

- ANNE- METTE GREGERS SIMMEL amgr@ eb.dk

Johnny Reimar har taget en beslutning.

– Jeg har vil ikke være en ’ grumpy old man’, så jeg har bestemt, at jeg vil smile i stedet for at brokke mig. Som Victor Borge sagde, så er et smil den korteste vej mellem to mennesker. Og jeg oplever virkelig, at jeg har det bedre med mig selv, når jeg er glad og positiv.

– Jeg lyder måske som et overmennes­ke, når jeg siger, at jeg ikke hidser mig op over småting, men jeg prøver virkelig at beherske mig og at negligere dagligdage­ns små irritation­smomenter, lyder det fra Johnny Reimar.

Skulle den 75-årige sanger, musiker med mere endelig have noget at hidse sig op over, så er det danskernes – unge såvel som ældre – omsiggribe­nde hang til at brokke sig over selv de mindste bagateller. Som køen i supermarke­det eller en langsom trafikant.

– Mange ældre har det med at brokke sig konstant; så er mælken steget, eller også er man sur på systemet. Man man kan jo hele tiden finde noget at brokke sig over. Sådan har jeg ikke lyst til at være.

50 år på bagen

– I min alder skal man være taknemmeli­g, hvis man ikke er blevet ramt af grimme sygdomme. Slipper man for det, er resten af problemern­e jo reelt bagateller, siger han og gør opmærksom på, at det i år er præcis 50 år siden, danskerne første gang stiftede bekendtska­b med hans legendaris­ke sang ’ Du burde købe dig en tyrolerhat’, som netop handler om, at folk gerne vil have noget at grine ad. Og det er fortsat værd at huske på, mener han.

– Tænk på Folketinge­ts åbning, hvor Mette Frederikse­n fik hele salen til at grine, da hun fortalte om kamelen Ali. Et godt fælles grin løfter altså stemningen.

I min alder skal man være taknemmeli­g, hvis man ikke er blevet ramt af grimme sygdomme

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Det er 50 år siden, Johnny Reimar første gang opfordrede os til at købe en tyrolerhat, og nu er det på tide at finde den frem igen, mener han.
FOTO: STINE BIDSTRUP Det er 50 år siden, Johnny Reimar første gang opfordrede os til at købe en tyrolerhat, og nu er det på tide at finde den frem igen, mener han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark