Ekstra Bladet

Tre tiltalt efter nye dna- beviser

Politiet har tidligere måttet opgive sag om drabsforsø­g, men har nu fået nye beviser

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Ny forbedret dna- teknik har givet politiet et gennembrud i en seks år gammel sag om et voldsomt skyderi i Lundtofteg­ade på Nørrebro i København.

Her sprang tre bevæbnede mænd ud af en sort Audi med hver sit skydevåben og åbnede ild mod en gruppe unge, der stod i området mellem husnumrene 29 og 49.

Der blev affyret mindst 30 skud kl. 20.49 den 11. april 2013. Et af våbnene var en fuldautoma­tisk riffel. En 19- årig blev ramt i hovedet, men overlevede, dog med varige mén. En pige var også i farezonen, men hverken hun eller andre tilfældige blev ramt af kugleregne­n.

Skudoffere­t var iført skudsikker vest og bar på en walkie- talkie, så politiet mener, han var ’vagt’ i området, hvor en kriminel gruppering var i konflikt med banden Brothas.

Nu har Københavns Politi rejst tiltale mod tre mænd på 28, 30 og 38 år for drabsforsø­g. De er relateret til Brothas og nægter sig skyldige.

Tidligere sigtet i sagen

To af dem var også i 2013 sigtet og varetægtsf­ængslet for skyderiet, men politiet måtte dengang frafalde sigtelsern­e, fordi beviserne var for svage til en tiltale-rejsning.

I september i år fik politiet så fængslet de nu tre tiltalte, efter at efterforsk­ningen var genoptaget. Ekstra Bladet erfarer, at politiet fik nye og mere sikre dnabeviser i sagen, fordi dnateknikk­en i løbet af de seks år er blevet væsentligt forbedret. Retsgeneti­kerne undersøger i dag 16 såkaldte dna-systemer mod tidligere ti, hvilket giver meget mere sikre resultater.

Specialank­lager Andreas Emil Christense­n ønsker kun at sige, at politiet har fået nye oplysninge­r i sagen, som nu har ført til, at der er rejst tiltale.

Det fremgår af anklageskr­iftet, at en fjerde gerningsma­nd ikke er identifice­ret.

Truede bilist med våben

Efter skyderiet kørte gerningsmæ­ndene i Audien til Mørkhøj Parkalle i Søborg, hvor de stak ild til bilen på en grusparker­ing. Men kun kabinen udbrændte.

I forsøget på at skaffe en ny flugtbil truede den 38årige, ifølge tiltalen, en bilist med et skydevåben for at få ham til at udlevere sine bilnøgler. Bilisten nægtede, så den 38- årige tog ladegreb på våbnet. Det fik imidlertid blot bilisten til at stikke af i løb uden at aflevere nøglerne og bilen.

Efter skyderiet i 2013 beskrev Ekstra Bladet, at det hang sammen med en konflikt mellem ledende figurer i bandemiljø­et i Lundtofteg­ade og Brothas.

Ugen før skyderiet var de to grupper stødt sammen på en Shell-tank på Nørrebro, hvor det kom til slagsmål, og et Brothas- medlem blev stukket med kniv.

Retssagen, der kommer til at vare otte- ni dage, er endnu ikke berammet.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Afskudte patronhyls­tre flød på gaden efter det vilde skyderi i Lundtofteg­ade i 2013. Nu stilles tre mænd med Brothas-relationen for retten, fordi politiet har fået nye beviser.
FOTO: KENNETH MEYER Afskudte patronhyls­tre flød på gaden efter det vilde skyderi i Lundtofteg­ade i 2013. Nu stilles tre mænd med Brothas-relationen for retten, fordi politiet har fået nye beviser.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark