Ekstra Bladet

Skal fandme ikke ind og skyde os

Ville kun begå indbrud, men var bevæbnet med et halvautoma­tisk haglgevær

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

’ Han skal fandme ikke ind og skyde os!’

Det tænkte 71- årige Flemming i et splitsekun­d, da en maskeret mand først smadrede ruden i bryggersdø­ren i huset i Birkerød og derefter vinduet i badeværels­et med kolben på et haglgevær og hoppede ind gennem det smadrede vindue.

Få meter bag geværmande­n stod en anden maskeret røver. ’ Hvad laver I? Hvad har I gang i,’ råbte den 71- årige til de to formummede mænd, men fik intet svar.

Flemming råbte til sin 65- årige kone, Jane, at hun skulle ringe til politiet: ’ Det er røveri. De har våben med!’.

Vi kæmper om geværet. Han trækker i det, og jeg trækker i det. Så lyder der et skud, der går op i loftet. Og så bliver der fuldstændi­gt stille...

Så gik Flemming ind i soveværels­et, trak døren til sig og holdt den med alle sine kræfter. Men geværmande­n fik presset geværløbet ind mellem døren og karmen og løbet pegede direkte mod Flemmings mave.

– Jeg er bange for, at han skal trykke af. Så jeg tager fat i løbet og får presset det op mod loftet. Vi kæmper om geværet. Han trækker i det og jeg trækker i det. Så lyder der et skud, der går op i loftet. Og så bliver der fuldstændi­gt stille...

Sådan forklarede den 71årige pensionist i går i Retten i Lyngby om det dramatiske hjemmerøve­ri i Birkerød 12. oktober sidste år klokken 04.45 om morgenen. Efter den uventede modstand gav røverne op og flygtede uden udbytte.

Politiet mener, at hjemmerøve­rne var ude efter indholdet af et pengeskab med en masse kontanter og våben, men husets tidligere ejer var død og pengeskabe­t fjernet.

På jagt efter penge til stoffer

Det vidste røverne bare ikke.

Flemming og Jane var flyttet ind som midlertidi­ge lejere 12 dage tidligere, fordi deres eget hus skulle renoveres efter en stor vandskade. De var venner med den afdøde husejer, en murermeste­r, og havde lejet huset af hans datter.

To 30- årige stofmisbru­gere, der var på jagt efter penge til flere stoffer, er tiltalt for hjemmerøve­riet. De nægter sig skyldige, men erkender, at de ville begå indbrud i huset. Den ene tiltalte siger, at han slet ikke vidste, at der var et gevær med, og den anden tiltalte siger, at han ikke vidste, at geværet var ladt, og at det gik af ved et uheld.

Urolige hunde

Ægteparret har to hunde, en rottweiler og en dansksvens­k gårdhund. Flemming vågnede ved, at hundene var urolige og begyndte at gø. Han hørte støj og gik ud i bryggerset, hvor der lå glasskår over det hele fra den knuste rude.

– Så lukkede jeg døren. Jeg ville ikke have hundene derud, så de skar poterne, fortalte Flemming i retten.

Troede Flemming var død

Hans kone Jane fortalte som vidne, at hun vågnede, da Flemming råbte, at der var indbrud, og hun så den smadrede rude i bryggersdø­ren:

– Så hørte jeg skuddet. Da troede jeg, at Flemming var død. Det var så frygteligt, fortalte Jane i retten synligt berørt.

Jane kom nærmest i skænderi med alarmcentr­alen, fordi operatøren stillede så mange spørgsmål. Jane ville bare have politiet ud NU. – Jeg sagde, de skyder på os. Så spurgte hun, om nogen var ramt, men jeg vidste det ikke, forklarede hun.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Boede der midlertidi­gt
I retten forklarede de tiltalte, at de ikke troede, der var nogen hjemme i huset, hvor de ville begå indbrud. Men hustruens bil holdt foran huset.
FOTO: KENNETH MEYER Boede der midlertidi­gt I retten forklarede de tiltalte, at de ikke troede, der var nogen hjemme i huset, hvor de ville begå indbrud. Men hustruens bil holdt foran huset.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark