Ekstra Bladet

Ikonisk kostume solgt for giga- beløb

- EMMELY SMITH es@ eb.dk

Den ikoniske læderjakke og de sorte bukser, som Olivia Newton- John har på i slutscenen i filmklassi­keren ’ Grease’, er i weekenden blevet solgt for et millionbel­øb, skriver Reuters.

2,7 millioner kroner måtte køberen af med for at kunne gå hjem med læderjakke­n og bukserne, som Sandy havde på i den scene, hvor hun og Danny endelig finder sammen for stedse, mens de synger ’ You're the One That I Want’.

Millionbel­øbet var dobbelt af det, som arrangører­ne bag auktionen havde forventet.

Det sorte sæt symboliser­ede Sandys karakterud­vikling i filmen – fra artig skolepige til sexsymbol.

Bukserne fra sættet var så stramme, at Olivia Newton- John var nødt til at få dem syet på. Derfor blev de også solgt med en ødelagt lynlås.

Et godt formål

Sættet var et ud af 500 genstande, som blev solgt under en auktion i Beverly Hills.

Indtægtern­e fra salget vil gå til Olivia Newton- Johns kræftcente­r i Melbourne.

Det er endnu uvist, hvem køberen af det verdensber­ømte sæt er.

Tysklands forbundska­nsler, Angela

Merkel, vil have en million ladere til elektriske biler sat op i Tyskland inden 2030, sagde hun i går i sin ugentlige podcast. Initiative­t er nødvendigt, hvis brugen af elbiler skal udbredes, mener hun. Opstilling­en af ladere skal gøre, at flere bilister tør at købe elbiler. Tiltaget er en del af den tyske regerings strategi for at nedbringe Tysklands CO2- udslip med mindst 55 procent i 2030.

 ?? FOTO: UGENE POWERS / RITZAU SCANPIX ?? Her er jakken og de ikoniske bukser måtte sys direkte på Oliva Newton-John, da hun skulle indspille den ikoniske ’ You're the One That I Want’- scene.
FOTO: UGENE POWERS / RITZAU SCANPIX Her er jakken og de ikoniske bukser måtte sys direkte på Oliva Newton-John, da hun skulle indspille den ikoniske ’ You're the One That I Want’- scene.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark