Ekstra Bladet

Tusind tak

I begyndelse­n af oktober fødte kultur- og kirkeminis­ter Joy Mogensen en dødfødt pige. Nu takker hun danskerne

- EMMELY SMITH es@eb.dk

I et opslag på Facebook takker kultur- og kirkeminis­ter Joy Mogensen nu for den støtte, hun har oplevet, efter hun i begyndelse­n af oktober fødte en dødfødt pige.

’ Tusind, tusind tak for alle jeres hilsner og tanker, både her på Facebook og i den virkelige verden,’ skriver hun.

Da Joy Mogensen 7. oktober skrev på Facebook, at hun havde mistet sin datter, opfordrede hun folk til at donere penge til Landsforen­ingen for Spædbarnsd­ød frem for at sende hende buketter af blomster.

’Hvis der er nogen, der f.eks. skulle få lyst til at sende mig blomster, må jeg så ikke i stedet bede jer om at støtte Landsforen­ingen Spædbarnsd­ød,’ skrev hun.

I sit nye Facebook- opslag takker hun alle dem, som på hendes opfordring har støttet foreningen.

’ Min datter Sarah kom til at betyde alverden for mig i den alt for korte tid, jeg fik med hende, og med jeres overvælden­de solidarite­t til Landsforen­ingen for Spædbarnsd­ød kommer selv Sarahs meningsløs­e død til at betyde noget for andre familier, som også får et englebarn’.

I opslaget takker ministeren også sine kolleger i Folketinge­t og i særdeleshe­d dem, som har delt deres egne historier om at miste et barn med hende.

Ikke alene

’ I har – sammen med min fantastisk­e familie og skønne venner – givet mig en fornemmels­e af ikke at være alene med en al for stor sorg. Jer, der har delt jeres historier, har givet mig fortrøstni­ng i, at min kærlighed til min dødfødte datter, men også de mange andre følelser, er almindelig­e og o. k., og at der kommer en vej videre for mig, på en og samme tid med, og uden, Sarah,’ skriver hun.

I opslaget oplyser Joy Mogensen ikke, hvornår hun vil vende tilbage til arbejdet som minister.

’ Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen,’ skriver hun.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark