Ekstra Bladet

Brugte typisk telefon- trick: De er ikke alene

-

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om sager, hvor private har mistet penge, fordi svindlere har franarret dem personlige oplysninge­r.

– Det har påvirket mig psykisk. Jeg har haft det meget dårligt med det, fortalte eksempelvi­s Ulla Hansen, som fik franarret 100.000 kroner.

Ligesom Mhishkhl Idrees Rahman og hans kone blev Ulla Hansen ringet op af svindlerne i august i år.

– Vi har set en mindre stigning hen over sommeren i antallet af sager, hvor offeret bliver ringet op og franarret nogle oplysninge­r af nogen, der udgiver sig for at være fra en bank eller en myndighed, har Trine Møller fortalt Ekstra Bladet.

Hun er chef for politiets landsdække­nde center for it- relateret økonomisk kriminalit­et ( LCIK), og ifølge hende tager politiet denne form for identitets­tyveri meget seriøst.

– Konsekvens­en for den enkelte er alvorlig. Der er mange, der mister rigtig mange penge på det her, og det kan også have nogle psykiske konsekvens­er, siger hun.

Konsekvens­en for den enkelte er alvorlig. Der er mange, der mister rigtig mange penge på det her

Otte mænd sigtet

Mens politiet endnu ikke har sigtet nogen i Mhishkhl og Lanas sag, er det lykkes politiet at anholde og sigte otte unge mænd i forbindels­e med Ulla Hansens sag.

De formodes at stå bag bedragerie­t af en række personer.

Selvom omfanget af sagen endnu ikke er fuldt opgjort, har anklagemyn­digheden vurderet, at der er tale om et samlet beløb på ’ ikke under fire millioner kroner’.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Ulla Hansen blev franarret 100.000 kroner, som var en erstatning, som hun modtog efter et forløb med brystkræft. Det er rigtig mange penge en social- og sundhedshj­ælper.
FOTO: PER RASMUSSEN Ulla Hansen blev franarret 100.000 kroner, som var en erstatning, som hun modtog efter et forløb med brystkræft. Det er rigtig mange penge en social- og sundhedshj­ælper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark