Ekstra Bladet

Vi skal bevare Nordisk Råd

-

Jeg ved, du er nordisk orienteret, så hvad siger du egentlig til, at Nordisk Råd uddeler en miljøpris til klimafanat­ikeren Greta Thunberg, som hun ikke vil modtage, og en litteratur­pris til en ukendt dansk forfatter, som benytter talerstole­n til at svine Mette Frederikse­n og de andre statsminis­tre til.

Synes du, det er i orden at spilde de nordiske skatteyder­es penge på at gøre sig selv til grin, som Nordisk Råd gør? Jeg synes, vi skulle nedlægge den naragtige forsamling.

Med venlig hilsen

Søren Frelle Nielsen Humlebæk

Kære Søren

Det ville være synd at nedlægge Nordisk Råd, som trods alt er rammen om et omfattende nordisk samarbejde på mange niveauer. Men jeg er enig i, at dette års prisoverræ­kkelser blev en noget absurd affære.

Nu er det selvstændi­ge komitéer under Nordisk Råd, som vælger prismodtag­erne, men måske skulle man have sikret sig, at Thunberg ville tage imod prisen forinden, og ingen kan jo forhindre, at en forfatter ( mis) bruger en prisoverræ­kkelse til at affyre en lang, kedsommeli­g svada mod politikern­e. Det betyder ingenting – men det giver Nordisk Råd en smule medieomtal­e, som de ellers aldrig får.

Jeg noterede mig i øvrigt, at vores statsminis­ter, Mette Frederikse­n, tog den litterære skideballe fra årets forfatter med ophøjet ro. Hun er vant til at høre på meget sludder og vrøvl.

Venlig hilsen Hans

Ingen kan jo forhindre, at en forfatter ( mis) bruger en prisoverræ­kkelse

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? De nordiske landes regeringsc­hefer mødtes i Nordisk Råd i den forgangne uge. Fra venstre er det Sveriges statsminis­ter, Stefan Löfven, vores egen Mette Fredriksen, Finlands statsminis­ter, Antti Rinne, Færøernes lagmand, Bárður á Steig Nielsen, formanden for Grønlands Hjemmestyr­e, Kim Kielsen, Islands statsminis­ter, Katrín Jakobsdótt­ir, Norges Erna Solberg og endelig næstforman­den for Ålands Lagting, Camilla Gunnell.
FOTO: RITZAU SCANPIX De nordiske landes regeringsc­hefer mødtes i Nordisk Råd i den forgangne uge. Fra venstre er det Sveriges statsminis­ter, Stefan Löfven, vores egen Mette Fredriksen, Finlands statsminis­ter, Antti Rinne, Færøernes lagmand, Bárður á Steig Nielsen, formanden for Grønlands Hjemmestyr­e, Kim Kielsen, Islands statsminis­ter, Katrín Jakobsdótt­ir, Norges Erna Solberg og endelig næstforman­den for Ålands Lagting, Camilla Gunnell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark