Ekstra Bladet

Jeg fandt min indre Pippi frem

Vinderen af årets jagt i Dyrehaven blev Signe Kongebro på hesten Kashmir

- HELLE FUUSAGER hf@ eb.dk

– Jeg blev skilt for et år siden og havde virkelig brug for at vinde i år; så jeg fandt min indre Pippi Langstrømp­e frem og tænkte: ’ Den her skal jeg bare tage’, lyder det fra vinderen af Hubertusja­gten, Signe Kongebro.

Sammen med cirka 100 andre ryttere deltog hun i går i den traditions­rige jagt i Dyrehaven ved Klampenbor­g – den mest kendte af årets hubertusja­gter.

De mange heste og ponyer skulle som altid om kap og i fuld galop igennem 32 forhindrin­ger fordelt på en 11 kilometer lang rute.

– Jeg er sindssygt stolt og glad. Jeg har slet ikke så meget erfaring som dem, der plejer at vinde, siger Signe Kongebro.

Det er meget ærefuldt at vinde en jagt, der er så fuld af traditione­r

Både hun og vinderen af ponyfeltet, Caroline Nielsen, overtager nu hubertuskæ­den – en kæde, som kan hænge om halsen, og som er lavet af små plader, hvor de enkelte vinderes navne er indgravere­t. Den overrækkes hvert år af sidste års vinder.

– Det er meget ærefuldt at vinde en jagt, der er så fuld af traditione­r, og som dækker over et arrangemen­t, som er symbol på fællesskab og sammenhold, siger Signe Kongebro efter sin sejr.

Nogle år har kapløbet ført til alvorlige ulykker, men trods enkelte fald i år kom ingen til skade.

Ingen i vandet

Heller ikke ved ’ Magasindam­men’, som er løbets publikumsm­agnet, var der dramatik, eftersom ikke en eneste rytter faldt i vandet i år.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark