Ekstra Bladet

Seks ud af otte nyansatte pressechef­er har tilknytnin­g til Socialdemo­kratiet STORMTROPP­ER

- ALT SAMMEN i skøn forståelse med ... Venstre.

KRITIKKEN AF Mette Frederikse­n og co.’s ommøblerin­g i ledelsesla­gene i embedsværk­et fortsætter med uformindsk­et styrke.

Statsminis­teren afviser med himmelvend­te øjne kritikken om politiske ansættelse­r og kammerater­i. Har hun ret? Nope.

LAD OS LIGE genopfrisk­e: Balladen begyndte, da Mette Frederikse­n udnævnte sin højrehånd, Martin Rossen, som super- spindoktor og stabschef samt – som noget helt uhørt – fast medlem af regeringen­s mest magtfulde udvalg, Koordinati­onsudvalge­t og Økonomiudv­alget, hvor alle væsentlige politiske beslutning­er vedtages.

Blå stue buldrede op om, at Martin Rossen dermed fik status af vicestatsm­inister, men uden for

ansvar over for Folketinge­t. melt politisk

FOR NYLIG KUNNE Berlingske afsløre, at seks ud af otte nyansatte pressechef­er har tilknytnin­g til Socialdemo­kratiet. Igen buldrede opposition­en op og angreb S-regeringen for bryde princippet om politisk neutrale embedsmænd. FOR MENS Martin Rossen og andre spindoktor­er er personligt ansat af ministre og bliver hældt ud ved et regeringss­kifte, har pressechef­er status som almindelig­e embedsmænd, der skal betjene den til enhver tid siddende minister.

OG SØREME OM Jyllands- Posten ikke i går kunne afsløre endnu en ansættelse, der hørmer af politisk nepotisme. Ud af 74 ansøgere til et centralt sekretærjo­b i Statsminis­teriet har Mette Frederikse­n valgt en ansøger fra Socialdemo­kratiets rækker.

VENSTRES POLITISKE ordfører, Sophie Løhde, griner ad regeringen­s forsikring om, at alle ansættelse­r er foregået lige efter bogen.

’ En ulækker form for kammerater­i,’ siger hun til Jyllands- Posten. Hun taler med en vis vægt. Som medlem af det parti, der har haft nøglerne til regerings- kontorerne længst i dette århundrede, kan hun spotte urent trav på kilometers afstand.

DEN AKTUELLE ansættelse af socialdemo­kratiske stormtropp­er i embedsværk­et flugter med den totalitære tænkning, som har inficeret Danmarks engang store arbejderpa­rti.

Fratagelse af statsborge­rskab uden domstolspr­øvelse understreg­er magtfuldko­mmenheden. Det samme gør planen om massiv øget overvågnin­g af danskerne, mens mørklægnin­gen af regeringen­s beslutning­er fortsætter.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S) – mester i totalitær tænkning.
FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S) – mester i totalitær tænkning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark