Ekstra Bladet

BRØNDBYS DILEMMA

ANALYSE: Brøndby skal bruge færre lønkroner i fremtiden, men må ikke miste konkurrenc­eevne – en ny lønstruktu­r kan være i spil

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb. dk

En af opskrifter­ne på en fremtidig model i Brøndby kan være en ny lønstruktu­r

En gylden regel er, at pengene bestemmer i fodbold. Ni ud af ti gange vinder dem, der bruger flest penge

På den baggrund er udsigterne lange for en triumf for Brøndby inden for overskueli­g fremtid.

For klubben skal igen i gang med en lønmæssig turnaround. Troels Bech begyndte og var nede at kysse et lønbudget i omegnen af 60 mio. kr. Siden voksede budgettet eksplosivt og sluttede i 2018 i niveauet 80- 85 mio. kr.

Dilemmaet Kaiser

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen har slået fast, at løsningen ikke er at købe sig til succes. Brøndby skal med sikkerhed bruge færre lønkroner i fremtiden.

– Vi skal finde vores egen vej og få bygget et bæredygtig­t fundament, der sikrer, at klubben om mange år stadig er en del af toppen, samtidig med, at vi fastholder konkurrenc­eevnen, har CV tidligere udtalt.

I den forbindels­e er det relevant at se på et aktuelt dilemma: Skal Brøndby forlænge kontrakten med Dominik Kaiser?

En markant profil på 31 år og en af Superligae­ns bedste midtbanesp­illere har kontraktud­løb næste sommer. Hvis CV stiller spørgsmåle­t til fansene, er der ingen tvivl om svaret.

Men når man ser det i et lidt større perspektiv, skaber det kun her og nu værdi at betale Kaiser i niveauet 300.000 kr. om måneden.

For de samme lønkroner kan fodbolddir­ektøren få to markante spillere, der på sigt har videresalg­spotential­e. Skal Kaiser fortsætte, ligner det derfor en løn på helt andre økonomiske vilkår. Og vil tyskeren acceptere det i karrierens efterår.

Udviklinge­n i Brøndby peger samtidig mod, at der skal være større omsætning i spillertru­ppen. Spillerne skal sælges, når de har præsteret. Og de skal gerne sælges i en ung alder – 22- 24 år.

Måske en kopi af FCN

En af opskrifter­ne på en fremtidig model i Brøndby kan være en ny lønstruktu­r, hvor man med flid, talent og loyalitet kan gå fra laveste løntrin til højeste inden for en overskueli­g periode.

Inspiratio­nen kan sagtens komme fra FC Nordsjælla­nd, der har praktisere­t en lønstruktu­r med fire trin og stor fleksibili­tet gennem flere år.

Jesper Lindstrøm kan blive eksemplet, der går fra bunden til toppen på kort tid på Vestegnen. Man kan bruge systemet til at placere sin trup i de forskellig­e kategorier og derved sikre, at man ikke bare henter en højre back, men en spiller, der passer ind til et bestemt niveau i lønstruktu­ren.

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen har aktuelt ikke ønsket at udtale sig om sine ideer og tanker for en mulig fremtidig lønstruktu­r i Brøndby.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Carsten V. Jensens vigtigste opgave i vinterens transfervi­ndue er at reducere Brøndbytru­ppen fra 29 spillere ned på et niveau på omkring 25 spillere.
FOTO: LARS POULSEN Carsten V. Jensens vigtigste opgave i vinterens transfervi­ndue er at reducere Brøndbytru­ppen fra 29 spillere ned på et niveau på omkring 25 spillere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark