Ekstra Bladet

BÆLLEDE FLASKE TIL 25.000 KRONER

NICKLAS BENDTNER taler i sin nye bog ud om, hvordan han reagerede, da han blev vraget til VM i 2018

- MORTEN KIERGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Nicklas Bendtners bog ’ Begge sider’, der er skrevet sammen med forfatter Rune Skyum- Nielsen fokuserer i prologen på en af de sorteste dage i Bendtners fodboldkar­riere. Nemlig 3. juni 2018, da Åge Hareide overrasken­de vragede den daværende Rosenborg- angriber til 23- mands- truppen, der skulle til VM i Rusland.

Landstræne­ren troede ikke på, at Rosenborg- stjernen, der ellers havde scoret i den afgørende playoffkam­p mod Irland, ville kunne blive sin lille skade i lysken kvit.

En skade, som Bendtner sagtens mente at han kunne nå tilbage fra.

I bogen fortæller Bendtner om, hvordan han reagerede, da assistent Jon Dahl Tomasson på lufthavnsh­otellet i Kastrup pludselig bad ham om at komme med ud af konference­rummet.

Lyst at råbe af Hareide

’ Så ved jeg godt, hvad klokken er slået. Og lige præcis. Ude på gangen står Hareide og venter. Hans skjorte er våd af sved. Det drypper fra hans næsetip, helt uhæmmet. ’ Du skal ikke med, Nicklas’.

Det svimler. Det giver slet, slet ingen mening. Da jeg tog til Rosenborg, lovede Hareide, at ... jeg har lyst til at råbe ad ham, selvom jeg ved, at det ikke kan betale sig’, forklarer Bendtner i bogen.

Tilbage i mødelokale­t bliver det meldt ud til alle, hvilke fire spillere der ikke er med, og Bendtner rejser sig og ønsker holdet held og lykke, mens blandt andre Jon Dahl Tomasson tager fat i angriberen med ordene ’surt show, gamle dreng’.

’ Ansigtet er renset for ærgrelse. Jeg har oplevet ham på slap line. Vi ved ting om hinanden. Mig bluffer han ikke. Jeg lader den udstrakte hånd hænge i luften og baner mig vej ud til min kuffert. Jeg må væk herfra’, skriver Bendtner.

Sammen med Kasper Schmeichel og William Kvist deler han en taxa ind til byen, hvor de alle tre har lejlighede­r. Han smider ’sort skærm’ op på sin Instagram og aflyser aftalen med den senere kæreste Philine, der ellers har arrangeret noget sjovt og lækkert.

Drukner sorgerne

Bendtner bliver sat af taxaen som den første og hjemme i sin lejlighed drukner han sorgerne i sit køkken.

’ Jeg trækker montrachet­en op. Domaine Ramonet, en af verdens bedste flasker hvidvin. På nettet står den i 25.000 kroner, men jeg er connected og kan springe mellemhand­lerne over.

’ Årgangen er 2009. Året, hvor det hele vendte for mig og min karriere. Jeg puffer til glasset, som triller han over gulvplanke­rne. Jeg drikker direkte af flasken. Alkoholen stryger til hovedet, og efter 20 minutter er montrachet­en væk.’

Han har fået 67 ubesvarede opkald, mere end 100 WhatsApp- beskeder og mere end 200 sms’er. En er fra Morten Olsen, der viser forståelse, men slår fast, at han altså selv fik tre slutrunder efter at være fyldt 30 år, så alt håb er ikke ude for Bendtner.

Stang- Bacardi

Simon Kjær har også skrevet og tilbyder en samtale, men ingen af de fire ekskæreste­r har regeret.

En bloggerpig­e, han aldrig har mødt, inviterer ham med til Caribien med alt betalt, men han takker nej. Efter at have plasket koldt vand i ansigtet sætter han sig ned på lokummet og kigger sig omkring. Mens de udtagne VM- spillere har sidste friaften inden VM, så sidder han på kummen og tuder.

Han ved ikke, hvad han skal sige til alle de folk, som han har skuffet, men han ønsker at drikke mere.

’ Denne gang vil jeg gå om bord i noget rødt, men jeg er så stang- Bacardi, at jeg ikke helt husker, hvad de forskellig­e druer og årgange står for. Hvad ved jeg? Jeg ved, at der snart ryger en flaske mere. I aften kan det hele være lige meget’, skriver Bendtner.

Han lover sig selv, at han næste dag skal bestemme sig for, om han skal være den nye eller gamle Nicklas Bendtner.

Bjelland udvandrede

I stedet for Bendtner kom offensive navne som Nicolai Jørgensen, Pione Sisto, Yussuf Poulsen, Martin Braithwait­e, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg og Viktor Fischer med i VMtruppen.

Bendtner antyder, at sidstnævnt­e allerede dagen inden udtagelsen vidste, at han kom til VM.

Ifølge Bendtner er Fischer nemlig bonkammera­t med Simon Kjær, der som landsholds­anfører som den eneste har trænerteam­ets fortroligh­ed.

I bogen forklarer Bendtner også, hvordan Andreas Bjelland fik beskeden om at være vraget til VM direkte ved bagagebånd­et i lufthavnen og derefter udvandrede.

Bogen ’ Begge Sider’ er skrevet af journalist og forfatter Rune Skyum- Nielsen. Den udkommer i morgen på Politikens Forlag og kan købes på Saxo.com.

Jeg puffer til glasset, som triller han over gulvplanke­rne. Jeg drikker direkte af flasken

Ude på gangen står Hareide og venter. Hans skjorte er våd af sved. Det drypper fra hans næsetip, helt uhæmmet.

’ Du skal ikke med, Nicklas’

Jeg ved, at der snart ryger en flaske mere. I aften kan det hele være lige meget

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nicklas Bendtners nye bog. Røg på druk
Landstræne­r Åge Hareide valgte overrasken­de for Nicklas Bendtner at vrage ham til
23- mands- truppen, der skulle til VM i Rusland i 2018.
FOTO: LARS POULSEN Nicklas Bendtners nye bog. Røg på druk Landstræne­r Åge Hareide valgte overrasken­de for Nicklas Bendtner at vrage ham til 23- mands- truppen, der skulle til VM i Rusland i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark