Ekstra Bladet

Dejligt med andre tanker end kemo og sondemad

RØRT AAB- CHEF: Jacob Friis gjorde comeback efter den triste nyhed om datterens leukæmi

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk

Resultatmæ­ssigt var det ikke det ønskede comeback, men set i forhold til, hvad Jacob Friis og familien kæmper med, så er fodbold så evindeligt ligegyldig­t …

I sidste uge kom den sørgelige nyhed frem, at Jacob Friis’ treårige datter er ramt af leukæmi. Det fik AaB- træneren til at trække stikket for en stund for at være hos sin datter.

Søndag aften vendte han, uden spillernes viden, tilbage for at tage tøjlerne på trænerbænk­en mod FCM.

Ikke tage fokus

– Spillerne vidste det ikke, for jeg ville ikke tage fokus. Det vigtigste var at slå FC Midtjyllan­d, men selv om det ikke lykkedes, så var det dejligt at være tilbage et sted, man holder af og er blandt venner.

– Det var dejligt at få tankerne hen på andet end kemo og sondemad, som er det, min familie må forholde sig til lige nu.

– Jeg drøftede med min familie, hvornår jeg skulle vende tilbage. Lørdag traf vi beslutning­en om, at jeg skulle tilbage mod FCM. Enten min kone eller jeg vil altid være hos min datter, men min luft og ilt væk fra det hele er AaB, lød det fra en rørt Jacob Friis, der altså vil være tilbage i spidsen for nordjydern­e ’ i det omfang situatione­n tillader det’

Selv om situatione­n er dybt ulykkelig, så handler det selvfølgel­ig om at finde de små glæder i virkelighe­den.

En lille dråbe

Derfor sætter Jacob Friis umådelig stor pris på de varme tanker, der er flydt i hans retning, siden den triste nyhed kom frem, ligesom en fanindsaml­ing endte med at indsamle over 100.000 kroner til Børnecance­rfonden.

– Jeg sætter sindssygt stor pris på støtten, der er kommet fra nær og fjern. Jeg ringede til Jesper Simoni ( der startede indsamling­en ved at sætte en AaBtrøje til salg, red.) og fortalte, hvor glad, det havde gjort mig. Selv en lille dråbe i havet gør en kæmpe forskel, og jeg synes, det var rørende, at der var så mange fodboldfan­s, der støttede op.

Det er stort

Også inden søndagens kamp blev der sendt varme tanker til Jacob Friis. Ikke mindst fra FCM- fansene, der ellers ikke har det bedste forhold til AaB og vice versa. FCM- gæsterne havde medbragt et banner og en hilsen til Jacob Friis og familien.

– Jeg må indrømme, jeg så det ikke inden kampen, men det er kommet mig fra øre siden, og jeg kan kun sige kæmpe tak. Det er flot, man kan skubbe fodbold i baggrunden for en stund og sende en tanke til min familie og jeg. Det er stort, ligesom hele opbakninge­n har betydet alverden.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? AaB’s Lucas Andersen mod Erik Sviatchenk­o. FCM er stadig svære at score imod.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX AaB’s Lucas Andersen mod Erik Sviatchenk­o. FCM er stadig svære at score imod.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark