Ekstra Bladet

FCM- chef: FCK skal være gearet til tæt program

-

FC Midtjyllan­d gør, hvad de kan for at holde foden på struben af FCK.

Tre point i Aalborg efter en solid defensiv indsats og en offensiv, hvor der er fremgang at spore. Det er svært at være negativ i Herning/ Ikast, selv om det ikke ligefrem er er sprudlende på den sidste tredjedel.

– Vi kan vel ikke rigtig stå meget bedre til FCK- kampen. Jeg synes, vi viser opadgående form, men FCK har også vist fremgang, så det bliver et fedt topopgør, lød det fra kampens bedste spiller, Erik Sviatchenk­o.

– Hvad betyder det for dig/ jer, at Dame N’Doye er tilbage for FCK?

– Jeg havde da gerne set, at han havde taget en uge eller to mere på sofaen for at pleje sit knæ… Ej, jeg spillede mod ham som 18årig, og det er bare fedt, at stå her igen ti år senere og skal op mod ham på ny.

– Han er en klasseangr­iber, og det er altid sjovt at møde de bedste. Det må man sige, at han er. I hvert fald i Superligae­n, sagde Erik Sviatchenk­o.

Vild styrke

Det var også svært at finde panderynke­r hos Brian Priske, der ser frem til endnu en styrkeduel mod FCK.

– Jeg synes, vi viser en vild styrke i denne periode. Selv om spillet måske ikke flyder 100 procent, så bliver vi ved med at trække sejrene. Der var fremgang i offensiven mod AaB, hvor vi kombinerer bedre og hurtigere og faktisk får skabt flere fine chancer efter godt opspil, sagde Priske, der dog erkendte, at offensiven stadig er akilleshæl­en.

– Det er vi pinligt bevidste om. Det er her, vi virkelig skal arbejde på at forbedre os. Men jeg har ikke en finger at sætte på arbejdsind­satsen fra nogen.

– Nu du siger arbejdsind­sats. Hvor stor en fordel er det for jer, at FCK skal spille mod Kiev på torsdag?

– Pas. Det er det evige spørgsmål dette efterår. Jeg har ikke tallene, men det er ganske givet en fysiologis­k fordel for os, at de skal i kamp torsdag, mens vi kan sidde og se dem i fjernsynet derhjemme. Men FCK har så dyr en trup, at de skal være gearet til det tætte program.

Jeg synes, vi viser en vild styrke i denne periode

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark