Ekstra Bladet

REN BEDSTEMOR USA

HAAS havde igen intet at skyde med i et trist besøg på hjemmebane­n. Lewis Hamilton blev verdensmes­ter for sjette gang

- Hut@ eb.dk

AUSTIN ( Ekstra Bladet): Det bedste ved Haas’ sæson lige nu er, at der kun er to grandprixe­r tilbage, for der var ingen hjælp at hente fra Haas Hill eller resten af hjemmepubl­ikummet på udsolgte Circuit of the Americas.

Besøget i USA blev endnu en skuffelse, og Romain Grosjeans ene point fra teamets allerførst­e løb i Texas er fortsat det eneste, teamet har scoret på hjemmebane.

Vi har fundet ud af, hvad vi har gjort forkert, hvorfor jeg er overbevist om, at vi vender stærkt tilbage

Kevin Magnussen lå som 16’ er foran sin teamkammer­at, da bremserne fejlede med et par omgange igen. I store dele af løbet havde danskeren over radioen klaget over en lang bremsepeda­l, som var ubehagelig at køre med.

– Jep, jeg sagde det, konstatere­de danskeren over radioen, da der stod sky af bremsestøv i luften, og Haas- raceren fortsætte lige ud i gruset.

Gik dæk i den

Løbet for Haas blev, som det har været flest i år.

Kevin Magnussen fik en rigtig god start fra 12. pladsen og var oppe at vende som nier, før der gik dæk i den. Gummiet på baghjulene overophede­de, og så ryger farten …

Efter den interessan­te start blev Kevin Magnussens løb ren bedstemor.

Uden at have farten til angreb forsøgte teamet en et- stopper og trillede rundt nede bagved og passede på dæk. Ligesom alle teams kom dæksliddet imidlertid bag på dem, hvilket betød, at de var nødt til at konvertere til en to- stopper.

Forventnin­gen til dette og de resterende løb hverken var eller er store. Al fokus er på 2020, hvilket blev understreg­et allerede fredag, hvor man ofrede en hel session på aerodynami­ske test, som bruges til udviklinge­n af den næste bil.

I den forkerte retning

– Vi prøver at arbejde, som vi gjorde fra 2017 til 2018, hvor vi ændrede nogle ting. Der var en ret stor ændring til i år med de nye frontvinge­r. Selv om det ikke ser ud af så meget, var det virkelig meget anderledes. Og vi gik i den forkerte retning, siger teamchef Günther Steiner.

– Resten af bilen var ikke så dårlig, for vi kvalificer­ede os stadig med to biler i Q3 i syv eller otte løb. Vi har fundet ud af, hvad vi har gjort forkert, hvorfor jeg er overbevist om, at vi vender stærkt tilbage, siger han.

Efter sommerpaus­en har Ferrari været det dominerend­e team, og mange af rivalerne har undret sig over deres ekstreme topfart.

Til denne weekend udstedte det internatio­nale motorsport­sforbund FIA et teknisk direktiv, som specificer­ede, hvordan brændstofs­tilførslen skulle foregå.

Skrækkelig weekend

Red Bull og Honda havde mistanke om, at Ferrari opnåede sin topfart ved fikst at

omgå reglerne.

Hvorvidt det er grunden til italienern­es skrækkelig­e weekend, står hen i det uvisse, men skrækkelig var den.

Først missede de pole, og i løbet kunne de intet. Sebastian Vettel sejlede gennem feltet fra starten, inden hans hjulophæng fejlede, mens teamkammer­aten Charles Leclerc blev firer og kørte et helt løb i ingenmands­land.

Eller så kan de give Netflix skylden, som i USA for første gang fik lov til at optage hos Ferrari til sæson to af ‘ Drive to Survive’. Da Mercedes gav dokumentar­holdet adgang i sommer i Tyskland, faldt deres løb også sammen …

Det krævede sportslige katastrofe­r, hvis kampen om verdensmes­terskabet skulle fortsætte til Brasilien.

De udeblev.

Bottas vandt

Sidste weekend overrasked­e Lewis Hamilton med et meget langt stint på det hårde dæk. Sebastian Vettel jokede med, at rivalen massagede dæk, som var det en kvinde, og man prøvede igen at få en et- stopper til at lykkes.

Men briten måtte lade sig hylde som verdensmes­ter for sjette gang uden at stå øverst på podiet. Teamkammer­aten Valtteri Bottas konvertere­de sin polepositi­on til sæsonens fjerde sejr via en to- stop- strategi, som gjorde ham i stand til at overhale sin teamkammer­at til allersidst.

Max Verstappen rundede podiet af.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARK THOMSON/ RITZAU SCANPIX ?? Lewis Hamilton kunne lade sig hylde som verdensmes­ter for sjette gang.
FOTO: MARK THOMSON/ RITZAU SCANPIX Lewis Hamilton kunne lade sig hylde som verdensmes­ter for sjette gang.
 ?? FOTO: JEROME MIRON/ RITZAU SCANPIX ?? Møgløb
Bremserne på Kevin Magnussens racer fejlede med et par omgange igen – og så var løbet kørt.
FOTO: JEROME MIRON/ RITZAU SCANPIX Møgløb Bremserne på Kevin Magnussens racer fejlede med et par omgange igen – og så var løbet kørt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark