Ekstra Bladet

Jan Schøn Hald er død

-

Den tidligere danske topdommer Jan Schøn Hald er død. Han blev 58 år.

Det bekræfter hans datter, Cristina Schøn Hald overfor Ekstra Bladet.

– Desværre er min far gået bort alt for tidligt efter et kort sygdomsfor­løb 30. oktober, skriver hun.

I et opslag på Jan Halds facebook- profil skrev familien lørdag:

– Jan har haft en stor indflydels­e på rigtig mange menneskers liv og har altid sat sin familie over alt andet.

– Vi har haft verdens bedste, kærligste og stærkeste far og mand, og det vil vi altid være dybt taknemmeli­ge for, og vi vil altid have Jan med os i alle de oplevelser, livet vil bringe fremover, skrev familien.

Debuterede i 1997

Hald debuterede som dommer i Superligae­n i 1997, og to år senere blev han FIFAdommer.

Karrieren med fløjten blev indstillet i 2001, da problemer med lægmusklen blev for stor en udfordring.

– Den beslutning, jeg nu er nået frem til, har bestemt ikke været verdens nemmeste beslutning, men for at bevare den ærlighed, jeg altid har haft med mig selv i min dommergern­ing og ikke mindst overfor mig selv, har jeg taget min endelige beslutning, som i øvrigt er meget grundigt overvejet, lød hans forklaring dengang.

Ærlig og redelig

Og netop den ærlige og redelige facon har været kendetegne­nde for Halds virke som dommer i landets bedste række.

Han holdt af faget og gjorde en dyd ud af at være en kommuniker­ende type frem for en dikterende.

Hald havde altid overskud til at tale, forklarer Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting, der selv var aktiv i Superligae­n samtidig som Hald.

Den tidligere Superligap­rofil fik sidenhen et venskabeli­gt forhold til dommeren, efter de to begge havde parkeret deres profession­elle karrierer på banerne.

– Jeg har siden været i tæt kontakt med ham, når jeg selv har kommentere­t kampe på tv. Han var altid klar, når der var noget, siger Tøfting.

– Jeg læser også fodboldlov­en og dommerlove­n, men det gør jo vejen lidt kortere at skrive til ham. Så har jeg skrevet til ham, om han så den pågældende kamp, og så er han kommet med sit besyv på situatione­rne, fortæller eks- landsholds­spilleren. aje og haren

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE/ RITZAU SCANPIX ?? 23.10 Jan Schøn Hald holdt af dommerfage­t og gjorde en dyd ud af at være en kommuniker­ende type frem for en dikterende.
FOTO: ERNST VAN NORDE/ RITZAU SCANPIX 23.10 Jan Schøn Hald holdt af dommerfage­t og gjorde en dyd ud af at være en kommuniker­ende type frem for en dikterende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark