Ekstra Bladet

MILLIONKRA­V EFTER TV- KOKS KONKURS

- MIKKEL RYRSØ PETER JEPPESEN mr@ eb.dk pej@ eb.dk

Alt imens den kendte tvkok Anh Lê kører sin restaurant­kæde LêLê i København videre i et nyt selskab efter en konkurs, kæmper en række kreditorer for at få de penge, de har til gode.

Men det ser svært ud. Kreditorer­ne har nemlig rejst krav for sammenlagt hele 9.741.644 kroner, mens kurator Piya Mukherjee indtil videre kun har fundet værdier for 856.154 kroner i konkursboe­t.

Det viser en oversigt over aktiver og passiver i konkursboe­t udsendt af kurator til kreditorer­ne, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Ledelsen bag selskabets begærede det konkurs 15. oktober, men solgte værdierne til et nyt selskab.

Selskabets restaurant­er, hvor frontfigur­en, Ahn Lê, ejer ti procent, kører altså videre.

Siden kædens konkurs har der været massiv kritik af Lê- familien.

Blandt andet har det været fremme, at medarbejde­re har arbejdet op mod 400 timer om måneden, hvilket fik formand for 3F København John Ekebjærg- Jakobsen til at sige til BT:

– Det er social dumping af allerværst­e grad.

– Så mange timer kan man ikke arbejde, og det ville ikke give mening på nogen måde, hvis de bare skulle have overtidsbe­taling, for så ville det være billigere at have nogle flere til at arbejde, siger han til avisen.

Stadig økonomisk svært

Efter konkursen genstarted­e Lê- familien restaurant­en sammen med Per Ulrik Andersen, der er blevet rig på tøjmærket Samsøe & Samsøe, i et nyt selskab.

Men en gennemgang, som Ekstra Bladet har foretaget af Lê- familiens selskaber, viser, at det stadig står skidt til med at få hjulene til at køre rundt.

Alle selskabern­e udmærker sig ved, at de eksterne revisorer har slået rød alarm i de seneste regnskaber og gør opmærksom på, at der er usikkerhed om, hvorvidt selskabern­e kan køre videre.

Hvis selskabern­e ikke får nye penge, er der altså reel risiko for, at de går konkurs.

Selskabets restaurant­er, hvor frontfigur Ahn Lê ejer ti procent, kører altså videre

Det er social dumping af allerværst­e grad

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark