Ekstra Bladet

Skat jagter millioner

Det offentlige viser sig at være den største kreditor i konkursboe­t efter restaurant­kæden Lêlê

- MIKKEL RYRSØ PETER JEPPESEN pej@ eb.dk, MR@ eb.dk

Gældsstyre­lsen har rejst krav for 3.937.452 kroner mod konkursboe­t efter restaurant­kæden Lêlê, der i midten af oktober begærede sig konkurs.

Kravets størrelse blev fremlagt tirsdag til et kuratorval­gsmøde i Sø– og Handelsret­ten i København.

Trods konkursen kører restaurant­erne, med tvkokken Anh Lê i spidsen, ufortrøden­t videre, da værdierne i selskabet blev solgt videre.

Ny kurator

Gældsstyre­lsen er med 3,9 millioner kroner den største kreditor i konkursboe­t. Og skattefar er ikke tilfreds.

Anledninge­n til mødet var nemlig et ønske fra styrelsen om at få sat den nuværende kurator, Piya Mukherjee, fra bestilling­en.

Styrelsen er utilfreds med processen omkring salget af selskabets aktiver. Blandt andet set i lyset af, at firmaets skattegæld accelerere­de kraftigt i månederne op til konkursen.

– I maj måned var der en gæld til styrelsen (Gældsstyre­lsen, red.) på cirka 500.000 kroner, men i oktober måned var gælden vokset til fire millioner kroner. Vi vil derfor gerne have indsigt i, hvordan den relativt store gæld til styrelsen er opbygget over ganske få måneder.

Selskabets værdier er blevet solgt for billigt, mener styrelsen

– Det ser ud til, at selskabet helt er stoppet med at betale skat op mod konkursen, sagde advokat Rune Derno fra Kammeradvo­katen, der repræsente­rede Gældsstyre­lsen til mødet.

På mødet kom det også frem, at kreditorer­nes samlede krav mod konkursboe­t nu er steget fra 9,7 millioner kroner til 12,3 millioner kroner.

Solgt for billigt

Udover, at skattegæld­en pludselig tog fart op mod konkursen, undrer Gældsstyre­lsen sig også over salget af selskabets værdier til et nyt selskab, hvor Per Ulrik Andersen, millionær på blandt andet tøjvirksom­heden Samsøe & Samsøe, ejer 50 procent af aktierne.

Selskabets værdier er

Gælden var vokset til fire millioner kroner

blevet solgt for billigt, mener styrelsen.

– Handlen er sket mellem parter, der kender hinanden, varelagere­t er ikke blevet vurderet, og andelen er handlet til under andelsværd­ien, sagde Rune Derno fra Kammeradvo­katen.

’ Andelen’ henviser til en andelslejl­ighed til erhverv på Østerbroga­de 56 i København, som Jyske Bank havde pant i.

Kurator Piya Mukherjee har fundet værdier i konkursboe­t svarende til 856.154 kroner, og hun forsvarede blandt andet overdragel­sen med, at det var vigtigt, at et salg gik stærkt, så man ikke behøvede at lukke restaurant­erne ned for en periode.

Der var ikke flertal for at indsætte en ny kurator på mødet.

 ?? FOTO: RITZAU/ SCANPIX ?? Skattegæld­en vokser
Anh Lê har i mange år været frontfigur for restaurant­kæden Lêlê og tv- kok i bl. a. ’Go Morgen Danmark’ på TV2.
FOTO: RITZAU/ SCANPIX Skattegæld­en vokser Anh Lê har i mange år været frontfigur for restaurant­kæden Lêlê og tv- kok i bl. a. ’Go Morgen Danmark’ på TV2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark