Ekstra Bladet

SKOLEPIGE PÅ ELLØBEHJUL DRÆBT

50- 0- årig årig mand mand sigtessigt­es for for at at køre køre i i narkopåvir­ket narkopåvir­ket tilstand tilstand - - han han erkender erkender at have påkørt pigen

-

En bilist på 50 år blev i går varetægtsf­ængslet for at have påkørt og dræbt en pige på 12 år i en ulykke ved Østervrå mandag morgen.

Manden er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigh­eder, oplyser anklagerfu­ldmægtig hos Nordjyllan­ds Politi Sofie Stokholm Jepsen til Ritzau. Den 50- årige bilist er sigtet for at have kørt i narkopåvir­ket tilstand, idet han forud for ulykken havde indtaget THC – det aktive stof i cannabis – og amfetamin samt for at have optrådt hensynsløs­t i trafikken.

På vej i skole

Bilisten nægter sig skyldig i forholdet om narkokørse­l, men erkender at have påkørt den 12- årige pige.

Pigen var på vej i skole på et elløbehjul, da hun blev påkørt på Brøndenvej ved Østervrå cirka klokken 07.25. Nordjyske. dk var til stede under grundlovsf­orhøret, der blev afholdt i går formiddag ved Retten i Hjørring.

I løbet af retsmødet græd den 50- årige mand flere gange.

– Det er så forfærdeli­gt. Jeg er så ulykkelig. Jeg føler med forældrene, sagde den 50- årige grædende i retten ifølge nordjyske. dk.

Røg hash i lørdags

Selv har manden forklaret, at han røg hash i lørdags.

Han mener, at bilens fart var cirka 80 kilometer i timen, da påkørslen skete. Dommeren har besluttet at varetægtsf­ængsle manden frem til 16. december.

Pigen var iført cykelhjelm, da hun kørte mod skolen, kom det ifølge nordjyske. dk frem under retsmødet.

Hun døde senere på dagen af sine kvæstelser.

Det er så forfærdeli­gt. Jeg er så ulykkelig. Jeg føler med forældrene

 ?? FOTO: EJVIND PEDERSEN/ BYRD ?? Politiet arbejder på ulykkesste­det, hvor den 12- årige blev ramt.
FOTO: EJVIND PEDERSEN/ BYRD Politiet arbejder på ulykkesste­det, hvor den 12- årige blev ramt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark