Ekstra Bladet

Alternativ­et: Hjælp ham

-

Hos Alternativ­et mener rets- og udlændinge­ordfører Sikandar Siddique omvendt, at staten bør holde sig for god til at gå på kompromis med retsprinci­pperne, selvom han ikke finder ’ Kristians’ forklaring troværdig.

– Han siger, han ikke har kæmpet for Islamisk Stat. Personligt har jeg svært ved at se, at det hænger sådan sammen.

– Men vi har nogle internatio­nale forpligtel­ser. Vi har et moralsk ansvar. Ikke kun over for ham, men over for vores retssamfun­d.

Over for vores retsprinci­pper. De siger, at vi skal tage os af vores danske statsborge­re. Selvom vi ikke har lyst, så lad mig slå det helt fast: Vi så inderst inde helst, at de ikke kom tilbage.

– Men vi har her at gøre med en mand, som ikke vil svare på, hvorvidt han har overværet eller været i nærheden af de her offentlige henrettels­er, som IS har foretaget. Hvorfor skal vi tage sådan en mand hjem til Danmark?

– Hele IS’ kamp handler om at afmontere de vestlige værdier og bekæmpe vores frie samfund. Hvis vi i frygten for fremmedkri­gere netop går deres ærinde, så har vi allerede tabt. Så gør vi IS’ arbejde færdigt.

– Han har en søn, som han fik med en ung syrisk kone, han er blevet gift med. Hvad siger du til det?

– Børnekonve­ntionen, som Danmark har tiltrådt, siger, at barnet er sit eget individ og har sine egne rettighede­r. Derfor er vi forpligted­e til at hjælpe barnet. kristoffer

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Rets- og udlændinge­ordfører Sikandar Siddique (AL): – Vi har et moralsk ansvar.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Rets- og udlændinge­ordfører Sikandar Siddique (AL): – Vi har et moralsk ansvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark