Ekstra Bladet

Marilyn var trusseløs til Kennedy- fest

ENDELIG AFSLØRET: Instruktør­en Mike Nichols overværede Hollywood- ikonets ' Happy Birthday'- sang til John F. Kennedy – bagfra

- ALLAN LYKKE all@ eb.dk

Den regnes stadig for en af tidernes frækkeste selskabskj­oler – og hende, der var skruet ned i den en aften i 1962, var den mest sexede kvinde i verden – nogensinde.

Hollywood- ikonet Marilyn Monroe tænkte, at præsident John F. Kennedy – og de flere end 15.000 gæster i Madison Square Garden i New York – skulle have et minde for livet, da de ti dage for tidligt fejrede præsidente­ns 45- års fødselsdag 19. maj 1962 med pomp og pragt.

Det Demokratis­ke Parti havde besluttet at gøre fødselsdag­s- festen til et fundraisin­g- arrangemen­t til fordel for præsidente­ns valgkamp året efter – og så var det ikke uden betydning for interessen, at Marilyn Monroe havde sagt ja til at komme og hylde manden, som også var hendes elsker – i hvert fald i en periode.

Skuffede ikke

Marilyn skuffede ikke forventnin­gerne om en ekstraordi­nær optræden, da hun med noget ventetid – mens Kennedy- svoger Peter Lawford tålmodigt introducer­ede hende på scenen – vrikkede sig vej op til mikrofonen i den meget tætsiddend­e kjole og lagde an til med kælen lillepiges­temme at levere den mest sexede ’ Happy Birthday’udgave, verden endnu har set og hørt.

Kjolen var så stram, at det endog hævdes, at den måtte sys på den 36- årige Hollywood- stjerne, der to en halv måned senere – 5. august 1962 – døde i sin seng. Formentlig en overdosis af sovemedici­n blandet med champagne.

Og hun havde også ladet undertøjet blive på hotellet, fremgår det af en bog om instruktør­en Mike Nichols med titlen ’ Life isn’t Everything: Mike Nichols, as Remembered by 150 of his Closest Friends’.

Instruktør­en, der døde 83 år gammel i 2014, opnåede i sin karriere 42 Oscar- nominering­er, og han vandt syv af dem.

Han stod bl. a. bag film som ’ Hvem er Bange for Virginia Woolf ’, ’ Fagre Voksne Verden’, ’ Punkt 22’, ’ Silkwood’ og ’ Working Girl’.

Stod lige bag hende

I bogen fortæller Nichols’ venner historier, som han fortalte om årene i Hollywood, og det er klummeskri­benten i New York Times Maureen Dowd, der beretter om den trusseløse Marilyn ved præsident- festen.

Til People Magazine siger hun: – Da Marilyn sang ’ Happy Birthday’ til Jack Kennedy i den berømte paillet- kjole af Jean Louis, som hun måtte sys ind i, var Mike Nichols dér.

– Han fortalte mig, at ’ jeg stod lige bag Marilyn helt usynlig, da hun sang ’ Happy Birthday, Mr. President’, og det skøre skete. Kjolen splittede i slidsen bagpå. Til ære for mig. Der stod Marilyn, og ja, hun havde ikke trusser på.’

I forvejen havde hun opgivet at have bh på, fordi kjolen var åben i ryggen, så det var en aldeles undertøjs- fri stjerne, der som forventet stjal billedet.

Takkede for sangen

Præsidente­n gik på scenen for at takke hende for sangen.

– Nu kan jeg trække mig tilbage fra politik efter at have fået ’ Happy Birthday’ sunget for mig på denne søde måde, sagde han.

Den opsigtsvæk­kende kjole med 4000 påsyede rhinsten havde Marilyn købt for 5000 dollars. Den blev solgt for 4,8 millioner dollars ved en auktion i 2016.

Affæren

Marilyns optræden ved Kennedy- fødselsdag­en satte efterfølge­nde en strøm af rygter i gang om, at hun og præsidente­n også havde en affære kørende.

Rygter, der også førte til påstande om, at hun blev myrdet 6. august 1962 for at lukke munden på hende. Hun havde angiveligt – i vrede over at være blevet droppet af først præsidente­n, så hans lillebror, justitsmin­ister Robert Kennedy – truet med at gå til pressen og afsløre Kennedy- brødrenes utroskab, hvilket kunne have skadet John F. Kennedys chancer for at blive genvalgt.

Kjolen splittede i slidsen bagpå. Til ære for mig

 ?? FOTO: AP ?? Præsidente­n og fru Jackie Hun valgte at holde sig væk fra fødselsdag­s- spektaklet.
FOTO: AP Præsidente­n og fru Jackie Hun valgte at holde sig væk fra fødselsdag­s- spektaklet.
 ?? FOTO: AP ?? Ikoniske Marilyn i guldlamé.
FOTO: AP Ikoniske Marilyn i guldlamé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark