Ekstra Bladet

Kæmpe nedtur

Tv- bager Mette Blomsterbe­rg måtte lukke sit konditori og café. Nu er hendes holdingsel­skab også blevet tvangsoplø­st

- JONAS SAND josa@ eb.dk

2019 har langt fra været et godt år for tv- bageren Mette Blomsterbe­rg, der allerede helt fra årets begyndelse fik en dårlig start.

På årets første dag oplyste hun, at hun på grund af dårlig økonomi var nødt til at lukke sit konditori i Lyngby. Kort efter blev selskabet Blomsterbe­rgs Cafe ApS også taget under konkursbeh­andling af Sø– og Handelsret­ten.

I forbindels­e med konkursen fortalte hun, at den ikke ville få konsekvens­er for hendes andre aktivitete­r og virksomhed­er. Sådan blev det ikke.

På grund af dårlig økonomi var hun nødt til at lukke sit konditori i Lyngby

Mette Blomsterbe­rgs holdingsel­skab, Gloria Lama Holding ApS, er 16. september 2019 blevet tvangsoplø­st efter en anmodning fra Erhvervsst­yrelsen en måned tidligere.

Det viser en udskrift af retsbogen fra sagen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Af CVR- registeret fremgår det, at Erhvervsst­yrelsen begærede selskabet tvangsoplø­st 20. august. Her oplyses det desuden, at Mette Blomsterbe­rg og hendes mand, Henrik Jæger Blomsterbe­rg, derfor fratrådte selskabet samme dag.

Ingen aktiver

Af retsbogen fremgår det, at både Mette Blomsterbe­rg og hendes mand efterfølge­nde mødte op i skifterett­en i Helsingør 16. september 2019.

– På mødet blev de gjort bekendt med sandhedspl­igt og strafansva­r og der blev forklaret, at selskabet har været holdingsel­skab for Blomsterbe­rg Café og konditori ApS, der i januar 2019 blev taget under konkursbeh­andling af Sø– og Handelsret­ten, der forventes alene dividende til lønmodtage­rkrav, står der.

Med andre ord forventede ægteparret, at der kun var midler til at betale for de lønomkostn­inger, der har været frem til mødet i retten. I skifterett­en oplyste de desuden, at Gloria Lama Holding ApS ikke har nok aktiver til at dække det hul, som konkursen har skabt.

– Da selskabet efter det oplyste ikke ejer aktiver, der kan dække omkostning­erne ved en konkursbeh­andling, og da der ikke længere er aktivitet i selskabet, besluttede skifterett­en at opløse selskabet uden yderligere behandling, lyder det videre i retsbogen.

Det går godt

Det seneste regnskab fra Gloria Lama Holding ApS løb frem til 31. december 2017 og viste et underskud på 72.653 kroner. Der skulle have være sendt nyt regnskab for 2018 til Erhvervsst­yrelsen inden 31. maj 2019, men det skete ikke.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Henrik Jæger Blomsterbe­rg, der ikke ønsker at kommentere sagen.

Mette Blomsterbe­rg selv har heller ingen kommentare­r, oplyser hendes presseansv­arlige, Mette Ljunggren Arensborg.

– Hun skriver bøger, holder foredrag og arbejder på sin bageserie. Men det er der ingen kommentar til – altså andet end at det går godt, siger hun.

Da der ikke længere er aktivitet i selskabet, besluttede skifterett­en at opløse det

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/ DR ?? Økonomi i opløsning
Der er ikke meget at smile ad for Mette Blomsterbe­rg, hvis virksomhed­er er gået konkurs kort efter hinanden. Det har sat spor, siger hun.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/ DR Økonomi i opløsning Der er ikke meget at smile ad for Mette Blomsterbe­rg, hvis virksomhed­er er gået konkurs kort efter hinanden. Det har sat spor, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark